Rousey doorbreekt stilte na UFC 207: ‘Tijd nodig voor reflectie’

2
1073
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Daags na haar verliespartij tegen Amanda Nunes, zal Ronda Rousey komende tijd gebruiken om te ‘reflecteren en nadenken over de toekomst.’ Dit vertelt Rowdy in een statement aan ESPN.

Rousey verloor op 30 december in het main event van UFC 207 hard van Nunes. Na 48 seconden maakte scheidsrechter Herb Dean een einde aan de partij nadat de Amerikaanse 23 stoten naar het hoofd moest eten. Dat was het eerste gevecht van Rowdy sinds november 2015.

“Ik wil al mijn fans bedanken die er voor mij zijn geweest in niet alleen de mooiste, maar ook in de moeilijkste momenten”, aldus Rousey in het statement. “Woorden kunnen niet uitdrukken hoeveel jullie liefde en steun betekenen voor mij.”

“Niet alleen terugkeren naar het vechten, maar ook winnen had mijn volledige focus het afgelopen jaar. Maar, soms – ook al doe je een voorbereiding en geef je alles en wil je iets heel graag – komt het er niet uit zoals je hebt gepland. Ik ben trots op hoe ver de vrouwendivisies zijn gekomen in de UFC en prijs alle andere vrouwen die daar deel van uit maakte, inclusief Amanda.”

“Ik heb tijd nodig voor reflectie en ga nadenken over de toekomst. Bedankt voor jullie geloof in mij en begrip.”

Rousey verloor haar laatste twee gevechten op een rij na winst in haar eerste twaalf partijen, allemaal via knock-out of submissie. Of Rowdy nog terugkeert in de Octagon is dus de vraag.

2 COMMENTS