Rory MacDonald ‘out’, Condit vs. Hendricks op UFC 158

5
538

Rory MacDonald zal geen rematch hebben met Carlos Condit op UFC 158. De jonge Canadees heeft zich afgemeld met een onbekende blessure die hij heeft opgelopen in training voor het gevecht. Johny Hendricks zal het hierdoor opnemen tegen Condit in de nieuwe co-main event van dit event.

Nadat Rory MacDonald BJ Penn versloeg op UFC on FOX 5 daagde hij Carlos Condit gelijk uit voor een rematch. Op UFC 115 vochten de welterweights tegen elkaar, destijds als eerste gevecht op de main card, waarbij Condit won door MacDonald laat in de derde ronde via TKO te verslaan. Het leek erop dat MacDonald een mogelijke beslissing van de jury zou winnen mocht het zo ver komen, maar zeven seconde voor het einde van het gevecht maakte de scheidsrechter een einde aan het gevecht. Dit is nog steeds de enige verliespartij op het record van MacDonald.

Johny Hendricks zou het oorspronkelijk opnemen tegen Jake Ellenberger. Hendricks lijkt de volgende number 1 contender te zijn en een gevecht tegen “The Juggernaut” leek meer op een zogenaamde ‘tune-up fight’. Hendricks sloeg Martin Kampmann op UFC 154 overtuigend knockout, waardoor een gevecht met kampioen Georges St-Pierre verdiend leek. De Canadees neemt het echter op tegen een terugkomende Nick Diaz in de main event van UFC 158, waardoor Hendricks gedwongen is een gevecht voor de titel uit te stellen.

De oorspronkelijke tegenstander van Hendricks, Jake Ellenberger, krijgt waarschijnlijk een nieuwe tegenstander voor het event. De UFC moet voor 16 maart een tegenstander vinden voor “The Juggernaut”, want dan zal het event in de Bell Centre in Montreal plaatsvinden.

5 COMMENTS

  1. Van alle card die er bekend gemaakt zijn, was dit de card waar ik me het meest op had verheugt.
    Condit die eerder door GSP verloor, en nu een geweldig gevecht zou houden tegen een training partner van GSP.

    En misschien na die winst, zou hij wel een shot doen op de title (een gewichtklasse hoger ??)

  2. En toch ben ik blij dat de situatie hiermee een stuk makkelijker kan worden. Als Hendricks wint, zal hij #1 contender zijn. Dan is er geen dubieuze situatie meer over.
    Want als Macdonald had gewonnen, zou het weer lastig worden ivm teammate vs teammate.