Rory Macdonald vs. Carlos Condit II

6
725

Kennen jullie nog dat meesterlijke gevecht tussen Rory Macdonald en Carlos Condit? Het was een gevecht waarbij Macdonald, toen 20 jaar, de eerste twee ronden won en Carlos Condit de overhand kreeg in Ronde 3 en Macdonald versloeg d.m.v. TKO met nog 10 seconden te gaan. Een erg spannend gevecht en tot nog toe de enige keer dat Macdonald aan het kortste eind trok.

Na UFC on Fox 5, waar Rory Macdonald gehakt maakte van de legende BJ Penn, pake hij de microfoon van commentator Joe Rogan af om zich naar het publiek en de mensen thuis te richten. En hij deed waar vrijwel iedere MMAfan op hoopte en daagde Carlos Condit uit voor een rematch. Macdonald wil namelijk zijn ´vernedering´, zoals hij het zelf noemt, van hun vorige gevecht rechtzetten en de wereld laten zien dat hij de nummer 1 welterweight is.

Deze kans gaat hij krijgen in zijn thuishaven Montreal waar hij het op 16 maart tijdens UFC 158 zal opnemen tegen Carlos Condit.

Carlos Condit heeft zijn laatste gevecht verloren tegen de huidige welterweight champ Georges St-Pierre. Het gerucht gaat dat GSP het tijdens hetzelfde event zal opnemen tegen Nick Diaz.

Oftewel twee mega gevechten die beiden potentie hebben om uit te groeien tot Fight of the Year. Maar de grote vraag is misschien wel, mochten Macdonald en GSP beiden hun fight winnen, wat gebeurd er dan? De trainingspartners en vrienden hebben namelijk aangegeven nooit tegen elkaar te willen vechten, maar goed, één heeft de belt en de ander wil hem.

Hebben jullie hier een voorspelling voor?

6 COMMENTS

 1. Ik had liever Macdonald vs Hendricks gezien voor de #1 contender spot.
  Nu krijg je een nog moeilijkere situatie als Macdonald en GSP winnen. Dan roept iedereen om die fight, terwijl je dan Hendricks weer buiten beschouwing laat.

 2. Mcdonnalds en GSP gaan ooit eens een keer vechten, en Rory zal winnen omdat hij GSP door en door kent. Ik denk dat Rory dolgraag wil vechten met GSP, maar hier zich niet openlijk kan uitspreken. Vanwege de afspraak wat hun met het team hebben gemaakt.

  Rory heeft 1 doel, en dat zijn MMA legendes van de kaart te vegen. En GSP is al een MMA legende.

  Ik hoop volgend jaar dat hij van Condit wint, en uiteindelijk tegenover GSP komt te staan.

  Ik denk dat 1 ding zeker is, er komt tweedeling in het Tristar Gym. Trots zal overwinnen.

 3. Hij is jong, ook hij kan veranderen. En voor de “belt” gaan, de beste verslaan als hij de kans krijgt. Ook als is het GSP.

  Ik zie in Rory namelijk wel een opportunist. Zijn doel langzaam bereiken om GSP te verslaan, je moet je ultieme tegenstander het dichts in de buurt hebben toch?

  IMHO

 4. Rory is goed bezig, ik zie hem wel van Condit winnen en ik denk ook dat GSP van Diaz wint. Maar ik zie ze niet tegen elkaar vechten, ik verwacht eigenlijk dat Rory over een paar fights naar middleweight gaat, hier nog een à twee keer wint en dan tegen Anderson Silva vecht.