UFC 156: Aldo vs. Edgar, Henderson vs. Machida

2
590

De eerste UFC pay-per-view van het jaar zal UFC 156 zijn. Dit zal het jaarlijkse event worden tijdens Super Bowl weekend op 2 februari 2013 in de Mandalay Bay Events Center in Las Vegas. Het uitgestelde gevecht tussen Jose Aldo en Frankie Edgar om de UFC featherwight title zal dienen als de main event voor de card, met nog een number 1 contender match tussen light heavyweights Dan Henderson en Lyoto Machida. Antonio Rogerio Nogueira en Rashad Evans werden al eerder op de card bevestigd.

Eerder werd gemeld dat Aldo en Edgar tegen elkaar zouden gaan in Brazilië, maar er is gekozen voor deze optie. Het event in Brazilië is omgedoopt tot UFC on Fuel 7, waardoor UFC 156 als eerste pay-per-view event zal dienen voor 2013. Aldo zal dan voor het eerst sinds 14 februari 2012 zijn titel verdedigen. Toen deed hij dat tegen Chad Mendes die hij versloeg in de eerste ronde via KO op UFC 142. Edgar kan zich opmaken voor zijn zevende UFC titelgevecht op een rij en zijn eerste gevecht in de featherweight division. Opvallend is dat hij in die zes vorige titel gevechten een record heeft van 3-2-1.

Dan Henderson liet in MMA Uncensored Live weten tegen Machida te vechten op UFC 156. Het was al bekend dat de vechters elkaar zouden ontmoeten, maar wanneer was nog niet duidelijk, tot nu. Henderson zou oorspronkelijk al een titelgevecht verdiend hebben op UFC 139 door Shogun Rua te verslaan, maar een blessure die ervoor zorgde dat UFC 151 niet doorging gooide roet in het eten. Chael Sonnen nam de plek in en Henderson neemt het hierdoor op tegen de Braziliaan. Machida verdiende ook een titelgevecht. Op UFC on Fox 4 versloeg hij Ryan Bader via KO in de tweede ronde. Dit deed hij indrukwekkender dan dat Shogun Rua Brandon Vera versloeg, waardoor het titelgevecht naar Machida ging. Nadat Henderson geblesseerd raakte werd Machida een titelgevecht met Jones op korte termijn aangeboden, maar hij sloeg dit af omdat dit te kort dag was voor hem.

2 COMMENTS