Ronda Rousey blij met verliespartijen in UFC

0
724
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Ronda Rousey zegt dat ze blij is met haar verliespartijen in de UFC. Rowdy vertelt dit na haar WWE-debuut van zondag op Wrestlemania 34 in New Orleans aan ESPN.

Rousey heeft lange tijd moeite gehad met praten over haar verliespartijen tegen Holly Holm en Amanda Nunes. In januari, net nadat ze haar contract bij WWE getekend had, schoot ze bijna in tranen tijdens een interview met ESPN toen die gevechten aangehaald werden.

Aan die stilte is nu een einde gekomen. Rousey zegt dat ze zelfs blij is met haar verliespartijen, aangezien ze anders niet in WWE terecht was gekomen.

“Het was ik tegen de wereld in een individuele sport”, aldus Rousey. “Ik dacht dat ik dit nooit zou zeggen, maar ik ben zo blij dat ik die gevechten verloren heb omdat het me hier naartoe leidde. Dit is het zo waard.”

“Alles gebeurt met een reden. Ik ben zo dankbaar. Ik dacht dat ik nooit dankbaar zou zijn voor de verliespartijen, maar tijd is een goede leermeester. Ik ben heel, heel blij dat ik het tijd gaf in plaats van dat ik opgaf en het gevoel had dit dit het einde van de wereld was.”

UFC
Rousey was ongeslagen met zeven titelverdedigingen op rij voordat ze knock-out werd getrapt door Holm op UFC 193. Dertien maanden later keerde ze terug in de Octagon en kreeg ze direct weer een titelgevecht tegen kampioene Amanda Nunes, die haar klopte in 48 seconden.

UFC-president Dana White ging er daarna vanuit dat Rousey niet meer terugkeert in de kooi, hoewel ze dat zelf niet helemaal uitsluit.

Namajunas-Jedrzejczyk 2
Rousey zei in een ander interview dat ze MMA niet meer leuk vond, maar toch bleef vechten omdat ze niet zeker was dat de vrouwendivisies het zonder haar zouden redden.

Die mening lijkt bijgesteld. Rousey was erg complimenteus over UFC-strogewichtkampioene Rose Namajunas en voormalig kampioene Joanna Jedrzejczyk, die op UFC 223 voor de tweede keer tegen elkaar vochten.

“Oh mijn god, ik ben zo trots op ze. Ze zijn zulke goede vertegenwoordigers van de sport. Ze zijn wat elke sport echt nodig heeft – vrouwen zoals zij. Dat is een goed teken voor de toekomst”, aldus Rousey.

“Elke sport kent pieken en dalen, maar ik denk dat ze de kracht van de UFC kenmerken. Het was in zekere zin een zege dat ik wegging. Ze hadden een geweldig gevecht, iedereen is enthousiast over de vrouwendivisies. Het was hun manier van zeggen: maak je geen zorgen, doe je ding en doe waarvoor je bedoelt bent.”

Rousey wint weer eens
Rousey won haar eerste match in WWE. Samen met Kurt Angle versloeg ze Triple H en Stephanie McMahon dankzij haar bekende armklem.

Een andere voormalig UFC-kampioen, Brock Lesnar, won ook door Roman Reigns te verslaan in de laatste partij. Hiermee bleef hij WWE Universal Champion.