Rousey vs. McMann main event op UFC 170, Eye vs. Davis toegevoegd

0
660

Sara McMann

Ronda Rousey kan maar kort nagenieten van haar tweede overwinning op Miesha Tate. De huidige kampioen zal het namelijk opnemen tegen Sara McMann in de nieuwe main event op UFC 170 op 22 februari. Daarnaast zullen Alexis Davis en Jessica Eye ook op de card verschijnen in een ander belangrijk gevecht voor de vrouwen bantamweight divisie, aldus de UFC via Twitter.

Rousey won op UFC 168 haar gevecht tegen rivaal Miesha Tate via armbar in de derde ronde, maar wist kort erna haar volgende tegenstander. Op de persconferentie na het gevecht maakte UFC-president Dana White, in de aanwezigheid van Rousey zelf, bekend dat Sara McMann haar volgende tegenstander zal zijn, hoewel Rousey al eerder van de plannen wist. McMann vertelde in ‘The MMA Hour’ van 30 december dat ze al een maand wist van het gevecht. Interessant hierbij om te vermelden is dat de posters voor dit gevecht al gedrukt waren. De vraag die hierbij opkomt is of er ook al posters gemaakt waren voor een mogelijk gevecht tussen Tate en McMann.

Poster van UFC 170

Rousey vecht tegen McMann haar derde gevecht in de UFC. Op UFC 157 maakte ze haar debuut in de UFC tegen Liz Carmouche. Dit was tevens het eerste gevecht tussen twee vrouwen in de UFC. Vervolgens maakte “Rowdy” deel uit van TUF 18 als coach tegenover Miesha Tate. Oorspronkelijk zou dit tegenover Cat Zingano zijn, maar een operatie door een blessure van Zingano gooide roet in het eten. Of Zingano nog steeds een direct gevecht om de titel zal krijgen na het verslaan van Miesha Tate op de finale van TUF 17 is niet bekend.

Sara McMann is 7-0 als prof en 1-0 in de UFC. Op UFC 159 maakte ze haar debuut tegen de Duitse Sheila Gaff en maakte ze snel werk van haar tegenstander. Een snelle takedown met ground-and-pound die volgde was genoeg voor de Amerikaanse om als winnaar uit de octagon te stappen via TKO. Dit was haar eerste overwinning via TKO na drie submissions en drie beslissingen. McMann won op de Olympische spelen van Beijing in 2008 won zilver in het vrije worstelen onder 63 kilogram. Hierdoor denken velen dat zij de tegenstander kan zijn om de judoworpen van Rousey te stoppen.

Opvallend is dat dit gevecht tussen twee vechters zal gaan die medailles hebben behaald op de Olympische Spelen. Daniel Cormier, die nu vecht in de co-main event, nam ook deel aan de Olympische Spelen en UFC 170 zal tijdens de winterspelen van Sotsji plaatsvinden.

Volgende number 1 contender ook al bepaald?
Voordat de main event tussen Rousey en McMann zal plaatsvinden, vechten Jessica Eye en Alexis Davis tegen elkaar, aldus de UFC via Twitter. Hierbij is het een grote kans dat de winnaar de number 1 contender zal zijn voor de titel die in de main event op het spel staat als Cat Zingano niet alsnog haar eerder verdiende titelgevecht zal krijgen. Eye won haar debuut in de UFC tegen Sarah Kaufman via split decision (controversieel), terwijl Davis veel indruk maakte in haar laatste gevecht tegen voormalig number 1 contender Liz Carmouche. Davis maakte eerder haar debuut tegen Rosi Sexton in een duidelijk minder sterk optreden van “Ally-Gator”. Dit gevecht won ze via split decision.

Wel of niet Nurmagomedov vs. Melendez?
Voor wie goed kijkt op de poster, ziet dat Khabib Nurmagomedov en Gilbert Melendez er ook opstaan. De UFC maakte dit gevecht via Twitter ook melding van dit gevecht, maar opvallend genoeg sprak Dana White dit tegen in een reply. Het gevecht hangt al een tijd in de lucht en de Russische site MMAboxing.ru maakte er ook al melding van, maar een officiële bevestiging is er nog niet.

Op UFC 170 zal Rousey ook een oude ‘vriend’ tegenkomen in Bryan Caraway, de vriend van Miesha Tate. Caraway zal het op hetzelfde event opnemen tegen de Braziliaan Lucas Martins. Dit meldt de UFC ook via Twitter. Hiermee ziet de card van UFC 170 (22 februari in Las Vegas) er als volgt uit:

Ronda Rousey vs. Sara McMann
Daniel Cormier vs. Rashad Evans

???Khabib Nurmagomedov vs. Gilbert Melendez???
Rory MacDonald vs. Demian Maia

Rafael dos Anjos vs. Rustam Khabilov
Alexis Davis vs. Jessica Eye

Mike Pyle vs. T.J. Waldburger
Bryan Caraway vs. Lucas Martins

Raphael Assuncao vs. Francisco Rivera
Stephen Thompson vs. Robert Whittaker