Ronda Rousey eerste vrouw in UFC Hall of Fame

1
769

Ronda Rousey wordt vereeuwigd in de eregalerij van de UFC. Tijdens UFC 225 is bekendgemaakt dat Rowdy aanstaande juli in Las Vegas opgenomen wordt in de ‘Modern Wing’ van de UFC Hall of Fame.

“Dit is een immense eer, niet alleen door vrouwen naar het hoogste podium van deze sport te brengen, maar ook in de UFC Hall of Fame”, aldus Rousey aan UFC.com. “Hopelijk ben ik de eerste van velen.”

UFC-president Dana White had voor de komst van Rousey uitgesloten dat vrouwen ooit in de UFC zouden vechten, maar zegt dat hij overtuigd werd door wat Rousey liet zien in Strikeforce. Onderhand heeft de UFC vier gewichtsklassen voor vrouwen, van 115 pond tot 145 pond.

Rousey was de eerste vrouwelijke UFC-kampioen ooit toen ze op de persconferentie voor UFC on Fox 5 de UFC-bantamgewichttitel overhandigd kreeg. Toen werd ook haar UFC-debuut aangekondigd op UFC 157, het eerste vrouwengevecht in de UFC. Hierin klopte ze Liz Carmouche via haar specialiteit: armbar in de eerste ronde.

Rowdy verdedigde haar gordel zes keer tot ze op UFC 193 knock-out ging tegen Holly Holm. Haar laatste gevecht was op UFC 207, toen ze verloor van de huidige kampioene: Amanda Nunes.

Rousey groeide in haar tijd als kampioene uit tot een van de grootste sterren die de UFC ooit heeft gehad, waardoor ze ook ging acteren in films als Entourage. Tegenwoordig staat Rowdy onder contract bij WWE. Op Wrestlemania 34 won ze haar showworstel-debuut.

Op donderdag 5 juli is de ereceremonie voor Rousey. Naast de voormalig UFC-bantamgewichtkampioene worden ook Matt Serra, Art Davie, Bruce Connal en het gevecht tussen Dan Henderson en Mauricio Shogun Rua op UFC 139 toegevoegd.

1 COMMENT