Rockhold vs. Jardine gepland op 7 januari

0
518

Rockhold-Jardine

Strikeforce lijkt 2012 te halen. De eindeloze geruchten over de tweede organisatie onder de Zuffa zullen uiteraard doorgaan en de speculatie zal er altijd blijven, maar Strikeforce heeft al een event gepland voor het nieuwe jaar.

In de main event zal Luke Rockhold zijn nieuwe Strikeforce middengewicht titel verdedigen. Zijn tegenstander is op zijn minst opvallend te noemen: Keith “The Dean of Mean” Jardine. Oorspronkelijk leek zijn teamgenoot bij Greg Jackson, Tim Kennedy, een gevecht voor de titel te krijgen. Kennedy heeft een Strikeforce record van 5-1, met zijn enige verlies tegen de toenmalige middengewicht kampioen Ronaldo Souza. Zoals het nu staat, lijkt het erop dat Kennedy richting de UFC gaat, en Jardine zijn middengewicht debuut zal maken tegen de kampioen. Jardine vocht in april voor het laatst tegen Mousasi, dat eindigde in een draw.

De card zal aangevuld worden door Robbie Lawler die zal vechten tegen de Rus Adlon Amagov en Muhammed Lawal, a.k.a. King Mo, gaat het opnemen tegen Lorenz Larkin. De Belgische Tarec Saffiedine zal het opnemen tegen Tylor Stinson en Tyron Woodley vecht tegen Jordan Mein. Strikeforce: Rockhold vs. Jardine staat gepland op 7 januari 2012 de Hard Rock Hotel and Casino in Las Vegas.