Robert Drysdale lijkt UFC-debuut opnieuw uit te moeten stellen

0
552

Robert Drysdale

Grapple-expert Robert Drysdale lijkt zijn UFC-debuut te moeten uitstellen. De licentie van de Amerikaan voor UFC 167 is geweigerd omdat zijn T/E ratio 19.4/1 was bij een dopingcontrole. In Nevada, de staat waar UFC 167 zal plaatsvinden, is een max. van 6-1 toegestaan, aldus MMAjunkie.com die dit bevestigd heeft bij NSAC directeur Keith Kizer.

Drysdale, grapplingcoach van o.a. Frank Mir, Forrest Griffin en Dan Hardy, krijgt hierdoor geen licentie, hoewel het nog niet definitief is dat hij het niet tegen Cody Donovan zal gaan opnemen. De Amerikaan is wel negatief bevonden op andere vormen van doping en heeft nog geen schorsing of boete gekregen. Hierbij zal waarschijnlijk wel rekening gehouden met het verleden van Drysdale en TRT.

In aanloop naar UFC 163 moest Drysdale ook al afzeggen. Toen deed hij ook een aanvraag voor TRT, maar werd deze afgewezen. Op het moment dat Drysdale de aanvraag deed voor de uitzondering op 18 juli 2013, gaf hij aan dat dit zijn eerste keer aan de middelen zal zijn en dat hij geen andere verboden middelen heeft gebruikt. Ook zat daar een brief bij van TrimBody M.D., een anti-verouderingskliniek, die aangaf dat hij weekelijks testosterone injectief kreeg voor hypogonadisme. Uiteindelijk meldde Drysdale zich af met een stafylokokbesmetting kon hij niet vechten tegen Ednaldo Oliveira.