Rizin wil uitbreiden naar twintig evenementen per jaar

0
261
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Rizin organiseerde vorig jaar vijf evenementen en blijft in 2018 ook steken op vijf evenementen, maar in 2019 voorspelt oprichter Nobuyuki Sakakibara een grote verandering.

Sakakibara ambieert namelijk om volgend jaar twintig evenementen te organiseren die te verdelen zijn in drie categorieën. De voormalig voorzitter van PRIDE legt dit uit aan Yahoo! Japan.

“Ik denk dat we in staat zijn om een ‘groot Rizin’, ‘middel Rizin’ en ‘kleine Rizins’ te doen. ‘Drie nieuwe pijlen’ volgend jaar: groot en middel ongeveer vier keer per jaar, klein zelfs maandelijks. Het wordt goed.”

Het meest recente RIZIN-evenement op 12 augustus in Nagoya trok 5.567 betalende toeschouwers, wat volgens Sakakibara gezien moet worden als een ‘middel Rizin’.

Twee weken eerder had Rizin 11 in de Saitama Super Arena ruim 17.000 toeschouwers, dankzij Japanse sterren als Rena Kubota, Kyoji Horiguchi en Takanori Gomi.

Rizin 13
Het eerstvolgende Rizin-evenement staat gepland voor 30 september in Saitama. Op dit evenement maakt Horiguchi zijn kickboksdebuut en verwacht wordt dat Tenshin Nasukawa ook te zien is in een kickbokspartij.

Bob Sapp vecht een MMA-partij tegen voormalig sumoworstelaar Kintaro Osunaarashi uit Egypte.