RIZIN kondigt jaarrooster aan met Horiguchi vs. McCall in mei

0
314
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

RIZIN houdt in 2018 vijf evenementen. De Japanse organisatie trapt het jaar af op 6 mei met RIZIN 10 in Fukuoka en sluit het af met het traditionele evenement op oudejaarsdag in Saitama.

RIZIN heeft ook per persbericht de hoofdpartij voor het evenement in Fukuoka aangekondigd: een gevecht tussen UFC-veteranen Ian McCall en Kyoji Horiguchi op bantamgewicht.

McCall vocht zijn laatste partij op 29 december in de kwartfinale van het RIZIN bantamgewichttoernooi dat Horiguchi won. Uncle Creepy, die zijn eerste partij vocht sinds 31 januari 2015, verloor teleurstellend via TKO van Manel Kape na twee minuten door een snee. Deze liep hij niet op door een stoot of elleboog, maar door de ringtouwen.

McCall vocht zijn eerste partij uit de UFC sinds augustus 2011. Vlak voor zijn gevecht met Kape vertrok de Amerikaan in goed overleg uit de UFC.

Horiguchi, die in februari vertrok uit de UFC nadat hij zijn contract liet aflopen, won vijf gevechten in 2017, waarvan vier als deel van het bantamgewichttoernooi van RIZIN. In april debuteerde de 27-jarige Japanner in de organisatie met winst op Yuki Motoya.

RIZIN 10 zal ook een paar kickbokspartijen bevatten met onder meer Tenshin Nasukawa tegen een nog nader genoemde tegenstander.