RIZIN FF 9: Horiguchi wint toernooi, Cro Cop snel klaar in comeback

0
842
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Kyoji Horiguchi heeft 2017 winnend afgesloten op RIZIN FF 9. Met drie overwinningen in twee dagen schreef de Japanner het bantamgewichttoernooi van RIZIN FF op zijn naam. Op hetzelfde evenement won Mirko Cro Cop in zijn terugkeer in de ring.

Op 29 december won Horiguchi het kwartfinalegevecht van Gabriel Oliviera via TKO in de eerste ronde om zich te plaatsen voor de halve finale. Daarin versloeg hij Manel Kape, die twee dagen eerder de ongelukkige Ian McCall via TKO versloeg door een snee. Horiguchi zette de Angolees opzij via submissie door arm-triangle choke in de slotminuut van het gevecht.

In de finale nam de UFC-veteraan het op tegen landgenoot Shintaro Ishiwatari, die afrekende met Takafumi Otsuka en Kevin Petshi op weg naar de finale. Daarin was Horiguchi heer en meester met zijn staande werk. In de eerste ronde maakte hij het al bijna af, maar in de tweede ronde definitief. Met een keiharde rechterstoot ging Ishiwatari neer en sloot Horiguchi het jaar in stijl af.

Dit was Horiguchi’s vijfde overwinning in de Japanse organisatie sinds zijn afscheid van de UFC. Nadat hij zijn debuut in april opsierde met winst op Yuki Motoya, begon Horiguchi zijn zegetocht met winst op Hideo Tokoro in juli. Een geslaagd 2017 dus voor 27-jarige Japanner met vijf overwinningen in vijf gevechten.

Cro Cop domineert in comeback
Mirko Cro Cop vocht zijn eerste gevecht sinds het laatste oudejaarsevenement van RIZIN FF vorig jaar, wat toentertijd zijn afscheidspartij was. Voorlopig plakt de 43-jarige Kroaat er nog wat jaartjes aan vast in Japan. Op zondag was hij snel klaar met de 47-jarige Tsuyoshi Kosaka, die hij via TKO door ground-and-pound versloeg in 62 seconden.

Gomi verliest ook buiten UFC
Takanori Gomi vocht zijn eerste partij buiten de UFC sinds ‘s werelds grootste MMA-organisatie hem liet gaan. The Fireball Kidd kon zijn verliesreeks echter niet doorbreken: Yuske Yachi liet hem na tweeënhalf minuut afkloppen met een triangle choke in een chaotisch gevecht.

Na een voortvarend begin waarin de 39-jarige Japanner zijn tegenstander tegen het canvas sloeg, kwam hij in de verwurging en lukte het hem niet om te ontsnappen.

Gomi verloor voor de zesde keer op rij in de eerste ronde.

Supertalent Nasukawa schittert weer
De negentienjarige Tenshin Nasukawa was de grote ster in een speciaal viermans kickbokstoernooi. De Japanner won tweemaal via knock-out. Yuta Hamamoto ging knock-out door een vliegende knie in het slot van ronde twee en Yamato Fujita moest na negentig seconden zijn meerdere erkennen in het fenomeen door driemaal acht tellen.

Rena wordt verrast in finale
Net als Nasukawa, was Rena Kubota de grote favoriete in het atoomgewichttoernooi. Het ging echter mis in de finale voor de 26-jarige Japanse, die afklopte tegen Kanna Asakura. Kubota begon de avond met winst via TKO in de eerste ronde tegen Irene Cabello Rivera, maar in de finale liet Asakura haar afkloppen in de tweede ronde met een rear-naked choke.