Rizin 13: Kyoji Horiguchi kickbokst tegen Tenshin Nasukawa

0
354
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Zoals verwacht, zal Kyoji Horiguchi op Rizin 13 zijn kickboksdebuut maken tegen Tenshin Nasukawa. Rizin heeft alle gevechten voor het evenement op 30 september in Saitama aangekondigd op een persconferentie. Ook Mirko Cro Cop keert na een beenblessure, die hem van Bellator 200 hield, terug in de ring.

Het evenement bevat in totaal elf gevechten, waarvan twee kickbokspartijen. Het gevecht tussen Horiguchi en Nasukawa, dat op 58 kilogram uitgevochten wordt, is de afsluiter.

Horiguchi won zeven gevechten op rij sinds hij de UFC verruilde voor Rizin. Op oudejaarsdag won hij de Rizin Bantamweight Grand-Prix 2017 met drie knock-outs en een submissie.

Dit jaar staat de teller op twee zeges voor Horiguchi: op Rizin 10 stuurde hij Ian McCall met pensioen door hem in negen seconden knock-out te slaan en op Rizin 11 won hij de rematch van Hiromasa Ogikubo via jurybesluit.

Nasukawa staat bekend als een van de grootste Japanse sterren van het moment. De twintigjarige won al zijn 27 kickbokspartijen, waarvan 21 via knock-out. Ook heeft hij ervaring in MMA met vier zeges zonder verliespartijen.

Cro Cop
Mirko Cro Cop komt ook weer in actie in Japan. De Kroaat vocht zijn laatste partij op oudejaarsdag, waarin hij Tsuyoshi Kohsaka knock-out sloeg in 62 seconden.

Dit jaar tekende Cro Cop ook een contract bij Bellator om te vechten tegen Roy Nelson op Bellator 200, maar door een zware beenblessure ging dat niet door.

Zijn tegenstander is Roque Martinez. De Amerikaan won zijn laatste drie wedstrijden, waaronder tegen Jerome Le Banner via submissie. Sinds 2011 verloor hij geen enkel gevecht.

Alle partijen
UFC-veteranen Daron Cruickshank en Diego Brandao komen tegen elkaar in actie (op lichtgewicht) en Jiri Prochazka neemt het op tegen Jake Heun. Het volledige programma:

Kyoji Horiguchi vs. Tenshin Nasukawa (kickboksen)
Mirko Cro Cop vs. Roque Martinez

Daron Cruickshank vs. Diego Brandao
Mikuru Asakura vs. Karshyga Dautbek

Kai Asakura vs. Topnoi Tiger Muay Thai
Ayaka Hamasaki vs. Mina Kurobe

Mitsuhisa Sunabe vs. Haruo Ochi
Yusaku Nakamura vs. Manel Kape

Andy Nguyen vs. Miyuu Yamamoto
Jiri Prochazka vs. Jake Heun

Taiga vs. Kento Haraguchi (kickboksen)