RIZIN 11: Horiguchi blijft winnen, Gomi slaat Guillard knock-out

0
205
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Kyoji Horiguchi heeft zijn tiende wedstrijd op rij gewonnen. De Japanner won het co-main event van Rizin 11 door Hiromasa Ogikubo te kloppen via de jury. Ook Takanori Gomi boekte zondag een overwinning in Saitama.

Horiguchi vertrok in 2017 uit de UFC om bij Rizin te tekenen. Daar won hij tot nu toe al z’n wedstrijden. Ogikubo haalde wel het eindsignaal, in tegenstelling tot Horiguchi’s laatste vijf tegenstanders.

Gomi doorbreekt lange verliesreeks
Gomi won zijn eerste gevecht sinds april 2014. De onderhand 39-jarige Japanner sloeg Melvin Guillard knock-out in tweeënhalf minuut. Hiermee doorbrak de PRIDE-legende een verliesreeks van zes gevechten waarin hij allemaal niet het eindsignaal haalde.

Guillard, die Andy Souwer verving en de partij nog in gevaar bracht door 0,9 kilogram te zwaar in te wegen, verloor zijn vijfde gevecht op rij. De Amerikaan won een van zijn negen wedstrijden, maar die zege op David Rickels werd omgezet in een No Contest wegens een verboden middel die niet prestatiebevorderend was.

Andere UFC-veteranen winnen ook
Diego Brandao maakte zijn Rizin-debuut door de 38-jarige Satoru Kitaoka in 98 seconden compleet buiten westen te slaan. De Braziliaan kwam na een halve minuut bovenop Kitaoka en kende geen genade met harde stoten.

Brandao herstelde zich van zijn bizarre verliespartij tegen Akhmed Aliev op Fight Nights Global 73 in september, waarin hij halverwege de partij de kooi verliet.

In de openingspartij won Daron Cuickshank van Tom Santos. In de slotminuut van het gevecht klopte Santos af door ground-and-pound.

Hoofdpartij
In de afsluiter van het evenement vochten Kanna Asakura en Rena Kubota voor de tweede keer tegen elkaar. Kubota is een van de grootste namen in de Japanse vechtsportwereld, maar had een verliespartij op haar cv staan: op 31 december verloor ze van Asakura via submissie.

Bijna acht maanden later vond de rematch dus plaats, maar was de winnares niet anders. De twintigjarige Asakura won opnieuw, ditmaal via de jury.