The Rise of Toquinho

2
496

Toquinho wat “boomstam” betekent in het portugees is de bijnaam van UFC vechter Rousimar Palhares. Hij heeft die bijnaam gekregen omdat hij gebouwd is als een boomstam. Het is een opvallend figuur in de UFC. Alles straalt kracht aan hem uit en hij heeft geweldige submissions. Aan de andere kant is hij notoire voor het te lang doorgaan na een tap-out. Zowel in de UFC als in de ADCC heeft hij met zijn kuren enkele mensen geblesseerd.

In de documentaire zijn beelden te zien van zijn trainingen en zijn deelname aan het afgelopen ADCC toernooi waar hij achter Andre Galvao als tweede eindigde. Toquinho vertelt over zijn leven en trainingsinstelling. Daarnaast komen ook anderen aan het woord waar hij mee traint of die hem begeleiden. Er komt een beeld naar voren van een hardwerkende vechter, die zich heeft opgevochten uit de lagere sociale kringen. De documentaire geeft een mooi beeld van hoe een training er uit ziet bij het Brazilian Top Team, en geeft tevens een goed idee over de psyche van dit briljante alfamannetje.

2 COMMENTS

  1. Deze dude ziet er onrealistisch uit, laatste gevecht zei Joe Rogan nog dat het leek alsof er tennisballen in zijn kuiten zaten.
    Maar op een of andere manier is hij nog steeds razend snel voor zijn grootte, ik hoop dat hij snel weer vecht, dat moet kunnen na zijn laatste(erg korte) gevecht.