Rico Verhoeven sluit GLORY 54 in Birmingham af

0
2857
Foto: GLORY Sports International

Rico Verhoeven komt op GLORY 54 weer in actie. The King of Kickboxing vecht op 2 juni in de Genting Arena in Birmingham voor de tweede keer tegen Mladen Brestovac, maakt GLORY bekend.

Verhoeven vecht zijn eerste partij sinds zijn overwinning van 9 december in Rotterdam Ahoy. Toen klopte hij Jamal Ben Saddik in hun tweede ontmoeting via TKO in de vijfde ronde. Dit was zijn negende overwinning op rij en zijn vijftiende op rij in GLORY.

Brestovac is een oude bekende voor de Brabander. Op GLORY 28 in Parijs vocht de Kroaat ook tegen de kampioen met de GLORY-zwaargewichttitel op het spel. Toen won The King of Kickboxing na vijf ronden vechten via de jury. Brestovac won zijn laatste partij door Hesdy Gerges in 36 seconden genadeloos knock-out te trappen op GLORY 45 in Sporthallen Zuid.

Voor de rematch van drie ronden staat de gordel niet op het spel.

Grigorian verdedigt titel
In de voorlaatste partij van het evenement verdedigt GLORY-weltergewichtkampioen Harut Grigorian, die in Breda bij Hemmers Gym traint, zijn titel voor de eerste keer. De Belg met Armeense roots neemt het op tegen Alim Nabiyev.

Grigorian won de titel door Murthel Groenhart te kloppen in het derde gevecht tussen de twee. Nadat Groenhart de eerste twee won, nam Grigorian revanche via knock-out in de eerste ronde in de hoofdpartij van GLORY 50, hoewel het moment van stoppen erg omstreden was.

Nabiyev won zijn eerste drie gevechten in GLORY door Jimmy Vienot, Nieky Holzken en Cédric Doumbé te verslaan. The Professor klopte Holzken en Doumbe allebei in Ahoy.

Chris Baya
Chris Baya, vechtend bij Mike’s Gym, vecht ook een rematch. Bad News neemt het op tegen Josh Jauncey in zijn eerste partij sinds hij verloor van Sitthichai Sitsongpeenong op GLORY 50 in Chicago. Dit gevecht staat gepland op de GLORY 54 SuperFight Series.

Jauncey vecht in Birmingham zijn dertiende GLORY-partij. Baya kan revanche halen voor zijn trainingspartner Stoyan Koprivlenski, die verloor van Jauncey op GLORY 52 in Los Angeles.

Op GLORY 35 in november 2016 won Baya zijn GLORY-debuut tegen de Canadees met een week voorbereiding.

GLORY 54 is het tweede GLORY-evenement ooit in Engeland. Het eerste en enige GLORY evenement in Engeland was GLORY 5 op 23 maart 2013 in Londen, waar Tyrone Spong Remy Bonjasky knock-out sloeg.