Rick Story verruilt UFC voor PFL

0
549
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Rick Story zet zijn loopbaan voort bij PFL. De Amerikaan (33) stapt na negentien optredens in de UFC over naar de recent hervormde organisatie die voorheen door het leven ging als World Series of Fighting. Dit heeft Story maandag bekendgemaakt The MMA Hour.

The Horror vocht zijn laatste partij op UFC 202, waar hij verloor van Donald Cerrone via TKO. Dit was zijn eerste verliespartij via knock-out. Daarvoor kreeg Story een aanbod van de UFC om zijn aflopende contract te verlengen, maar dat sloeg hij af in de hoop op een verbeterde aanbieding bij winst op Cerrone.

Door de verliespartij kreeg Story dus geen verbeterd aanbod, waardoor de partijen uit elkaar gingen. Ruim anderhalf jaar later heeft The Horror nieuw onderdak.

“Ik heb recent een contract getekend bij PFL. Ik verheug me erop om daar te vechten en te laten zien wat ik kan”, aldus Story. “Ik gokte voor mijn gevecht met Donald Cerrone op een hoger salaris, maar hield mijn opties open. Het ging niet goed, zat aan de zijlijn en wachtte op een beter aanbod. Dat kwam, waar ik op inging en nu zijn we hier.”

“Het aanbod (van de UFC, red.) was er voor het gevecht (met Cerrone) en ik ging er niet op in want ik vond het niet zo eerlijk dat andere vechters die ik heb verslagen het dubbele kregen van wat ik kreeg. Dat gaf me een slechte bijsmaak.”

Story zegt dat hij ook overwoog een andere weg in te slaan: “Ik heb er over nagedacht om te stoppen. Als ik als brandweer aan het werk kon, had ik dat gedaan want dat doe ik graag. Maar ik hield m’n opties open en wachtte op een mogelijkheid. PFL deed een aabod en ik ging erop in.”

Story won twaalf gevechten in de UFC, waaronder een reeks van zeven gevechten op rij tussen UFC 103 en UFC 130 (waar hij voormalig titeluitdager Thiago Alves versloeg). Na achtereenvolgende verliespartijen tegen Charlie Brenneman en Martin Kampmann werd hij nooit meer een titelkandidaat.

PFL wil 72 vechters verdeeld over zes gewichtsklassen laten vechten voor een titel en een miljoen dollar aan prijzengeld. Verwacht wordt dat de finales op Oudejaarsdag plaatsvinden. Recentelijk maakte Will Brooks dezelfde overstap.