Rich Franklin wil nog een gevecht voor pensioen

0
864

Rich Franklin 2

Rich “Ace” Franklin wil nog een gevecht in de UFC vechten voordat hij zijn MMA-handschoenen opbergt. De Amerikaan vertelt dit tijdens Inside MMA tegenover Kenny Rice en Bas Rutten waarin hij zegt op spectaculaire wijze met pensioen te willen gaan. Dit komt doordat hij niet meer in aanmerking komt voor een titel in de organisatie.

Het was al een tijdje stil rond de voormalig UFC Middleweight Champion. “Ace” vocht voor het laatst ruim een jaar geleden tegen Cung Le in Macau, China. In de main event van UFC on FUEL TV 6 ging hij keihard knock-out door een stoot van Le in zijn eerste gevecht op middleweight sinds UFC 83 in april 2008. Dit was bedoeld als de laatste poging om nog een titelgevecht te verdienen in de UFC nadat hij eerder verloor van Forrest Griffin op UFC 128 op light heavyweight. Na zijn verliespartij tegen Le, heeft Franklin zich bezig gehouden met het opzetten van twee eigen juice bars in Los Angeles om een inkomen te genereren buiten de UFC. Dana White liet zich al eerder uit over de situatie van Franklin. Hierbij meldt hij, tegenover MMAjunkie, dat hij hoopt dat Franklin binnenkort stopt en dat zijn bars het goed zullen doen:

“I think he wants to fight again. It’s so hard for these guys to retire … He’s building a business right now … He’s out there (LA) working on that and building his own business. Hopefully it takes off and he makes millions of dollars and doesn’t want to do that last fight. That’s what I’d love to see.”

Franklin staat bekend als een van de geliefste vechters in de UFC. “Ace” won veertien gevechten in de UFC, tegenover zes verliespartijen, en was de UFC Middleweight Champion voordat hij deze titel verloor aan Anderson Silva. Ook won hij in de main event van de eerste Ultimate Fighter finale tegenover Ken Shamrock. Ook won hij in de organisatie van o.a. Wanderlei Silva (tweemaal), Chuck Liddell en Yushin Okami. De bekendste overwinning van Franklin is ongetwijfeld de overwinning op Nate Quarry op UFC 56. Deze knock-out is ook te zien in de intro van de UFC voor elke pay-per-view.

http://www.youtube.com/watch?v=mkA8Gysdir8

Franklin wil er dus uit op spectaculaire wijze. Wie is dan een logische tegenstander volgens jullie voor hem?