Ricardo Lamas vs. Chan Sung Jung op UFC 162

1
574

“The Bully” vs. “The Zombie” op UFC 162. Featherweights Ricardo Lamas en Chan Sung Jung zullen het tegen elkaar opnemen op UFC 162. Een potentieel titelgevecht lijkt voor beide vechters op het spel. Lamas heeft het gevecht voor 6 juli in Las Vegas via Twitter bekend gemaakt.

Lamas leek al de number 1 contender te zijn nadat hij op UFC on FOX 6 Erik Koch versloeg. De vechter uit Chicago won in zijn geboorteplaats via TKO in de tweede ronde van de voormalig number 1 contender. Lamas heeft sinds zijn beslissing om naar featherweight te gaan vier keer op een rij gewonnen van achtereenvolgens Matt Grice, Cub Swanson, Hatsu Hioki en de eerder genoemde Koch. Maar doordat Anthony Pettis aangaf het tegen Aldo te willen opnemen na zijn overwinning op Donald Cerrone, kreeg “Showtime” voorrang. Dit tot grote frustratie van “The Bully”.

Om alsnog de number 1 contender te worden zal de Amerikaan moeten winnen van Jung. De Zuid-Koreaan was voor het laatst in actie op UFC on Fuel TV 3 op 15 mei 2012. Toen nam hij het in de main event op tegen Dustin Poirier in een ‘Fight of the Year’ kandidaat die Jung uiteindelijk via D’Arche choke won in de vierde ronde. Dit was de derde overwinning op een rij voor “The Korean Zombie” nadat hij Leonard Garcia liet aftikken met de eerste Twister in de UFC en Mark Hominick knockout sloeg in zeven seconde. Na zijn gevecht met Poirier is Jung herstellende van een schouderoperatie die afgelopen juli onderging. Jung had al langer last van een zijn schouder en doktoren adviseerde hem al voor het gevecht met “The Diamond” onder het mes te gaan. Toen besloot de Zuid-Koreaan een operatie uit te stellen en won hij zijn gevecht. Na zijn overwinning maakte hij via Twitter bekend het graag tegen Jose Aldo te willen opnemen voor de titel.

1 COMMENT