Resultaten: UFC 121: Lesnar vs. Velasquez

7
453

Mijn vriendin is boos op me. Ze lag lekker te slapen, terwijl ik UFC 121 aan het kijken was. Maar na het laatste gevecht was ze, dankzij mijn geschreeuw, klaar wakker. Holy ****, wat een vette gevechten. Deze kaart maakte de hype meer dan waar. De kijkers werden lekker in de stemming gebracht door Court McGee die Ryan Jensen submitte en Diego Sanchez die de vloer aanveegde met Paulo Thiago. Daarna was het wachten voorbij. Wisselt de UFC heavyweight belt van eigenaar of gaat hij weer terug mee naar huis met Brock Lesnar?

Brock Lesnar vs. Cain Valesquez

Terwijl Herb Dean de vechters instrueert zie je al dat dit een knalpartij gaat worden. Brock Lesnar rockt een dikke baard en ziet er gigantisch uit en Cain Velasquez heeft een blik in zijn ogen waar zelfs Joe Rogan van schrikt. De enige die niet onder de indruk lijkt is zijn tegenstander; Brock Lesnar. De staredown is intens. Goed opletten, want dit gevecht kan heel snel over zijn.

Herb Dean begint het gevecht en Brock Lesnar gaat direct vol in de aanval. Hij gaat de clinch aan en werkt Cain Valesquez uiteindelijk tegen de grond. Valesquez heeft hier duidelijk rekening mee gehouden en staat al vrij snel weer op zijn benen. Lesnar werkt hem tegen de kooi en daarna naar de grond, maar Valesquez springt letterlijk omhoog. Brock Lesnar begint zwaar te ademen en vanaf dat moment is het gebeurd. Cain Valesquez gebruikt zijn goede conditie om het tempo hoog te houden en raakt Brock Lesnar met harde stoten op het hoofd. Lesnar gaat naar de grond en waar Shane Carwin de winst in de eerste ronde liet liggen doet Cain Valesquez dat niet.

De resultaten:
Cain Valesquez verslaat Brock Lesnar met een TKO(punches) in de eerste ronde.
Jake Shields verslaat Martin Kampmann via split decision
Diego Sanchez verslaat Paulo Thiago via unanimous decision
Matt Hamill verslaat Tito Ortiz via unanimous decision

Undercard
Brendan Schaub verslaat Gabriel Gonzaga via unanimous decision
Court McGee verslaat Ryan Jensen via submission (arm triangle)
Tom Lawlor verslaat Patrick Côté via unanimous decision
Daniel Roberts verslaat Mike Guymon door submission (anaconda choke)
Sam Stout verslaat Paul Taylor via split decision
Chris Camozzi verslaat Dong Yi Yang via split decision
Jon Madsen verslaat Gilbert Yvel met een TKO(Punches) in de eerste ronde

7 COMMENTS

 1. HOLY **** idd… 😯

  Wat een intens vet gevecht tussen Brock en Cain. Ik had echt al mijn geld (figuurlijk) op Brock staan maar MEN ALIVE wat deed Cain het goed. Brock maakte precies dezelfde fout als dat Shane Carwin deed tijdens UFC 116. Met zoveel massa ben je gewoon snel “gassed out” en Cain capatalized on that in a horrofic, truely incredible way..

  Heel benieuwd naar de match-up van de next fight van Brock. Tijdens de persconferentie werd er een gevecht tussen Brendan Schaub en Frank Mir geoppert, ik hoop (als Frank Mir fan) op een gevecht tussen Mir en Lesnar!! Settle the score for once and for all!! Toch denk ik dat Brock hier sterker van gaat terug komen en ik vond Mir tegen CroCop er niet heel erg goed uitzien, maar heb toch ook weer vertrouwen in de guard van Mir en hoop heel erg op een triangle choke of armbar tegen Lesnar mocht die bout er komen.

  Cain tegen JDS wordt heel erg interressant!! Kijk ik ook enorm naar uit en durf absoluut geen voorspelling te doen.. Anybody??

  Wat denkt iedereen nu over de Top 5 heavyweights??

  Mijn lijstje;

  1. Cain
  2. Brock
  3. Carwin
  4. Overeem
  5. JDS / Mir

  @ webmaster; Hoe worden de rankings gedaan op mmazone.nl??

 2. Serieus joh??

  Vind je Fedor hier nog tussen passen??

  Over the hill als je t mij vraagt. Een legend in the sport net als Rutten maar echt niet meer what it used to be.. Tegen Werdum was het al zwak en tegen Rogers helemaal (ook nog eens een zwakke tegenstander die Brett).

  Staat wat mij betreft op een nummertje 6 t/m 10 ergens..

 3. Wat een topgevecht. Cain heeft me echt versteld doen staan. Het gemak waarmee hij na die twee takedowns weer op zijn benen stond was ernstig indrukwekkend.

  1. Overeem
  2. Velasquez
  3. Lesnar
  4. Fedor
  5. Carwin

 4. Ja Brock Lesnar gaf vol gas, 2 takedowns flying knee. Alleen in de stand-up is Cain veel beter. Cheik Kongo en Ben Rothwell konden veel klappen verdragen van Cain. Helaas Lesnar niet, en had gelijk een vagina grote snee in zijn wang. Nou ja, Cain rook dat natuurlijk… en maakte het foutloos tot een einde… Ik hoop dat Brock Lesnar wel doorgaat in MMA. En niet na zijn titel verlies terug gaat naar de WWE!

 5. Wat een bal gehakt die Brock Lessnar. Zwaar overhyped en nu hebben we eindelijk gezien dat massa niet zo veel zegt in een MMA gevecht. Ik zie hem niet nog een keer de ring instappen en als die dat wel doet dan krijgt die gewoon weer een pak slaag want zijn stand-up is gewoon te zwak en dat kun je soms ook niet leren. Maar lijstje slaat inderdaad nergens op. Overeem zie ik nu toch echt op nr1, maar of die Fedor kan verslaan weet ik niet. zeg wat je wilt over Fedor, maar is niet voor niks bijna nooit verslagen. Grappige van Fedor is dat die het wel vaak moeilijk lijkt te hebben :0