Resultaten en sfeerverslag ADCC Dutch Open 2012

5
1426

Een tijdje terug stond op MMAplanet een aankondiging voor een nieuw grappling-toernooitje dat georganiseerd werd door Shooto-europe. Het was een toernooitje dat zou plaats vinden in mijn oude dojo (Yoseikan Ede), en bovendien werden de ADCC regels gehanteerd. Mijn aandacht was getrokken en besloot me in te schrijven. Twee andere bezoekers van MMAplanet hadden blijkbaar hetzelfde idee. Want ik heb op het toernooitje w00tert en Wiebe gezien. Altijd leuk om wat gezichten achter de namen te kunnen plakken.

Afgelopen zaterdag (25 Februari) was het dan zo ver. Een leerling van mij moest sochtends in de eerste groep vechten dus ik was er al vanaf de eerste ronde. Dit gaf mij goed de gelegenheid om rustig de sfeer van het toernooitje tot me te nemen en naar de wedstrijden te kijken.

De sfeer deed het mij een beetje denken aan de begindagen van Grappling Ede (niet in de laatste plaats door de locatie natuurlijk). Je zat direct met je neus op de mat en af en toe moest je even weg duiken voor voorbij vliegende grapplers. Maar de contacten tussen de toeschouwers en deelnemers waren allemaal vriendelijk en ontspannen te noemen.

Het was niet heel gek druk, er werd op 3 matten gedraaid. Maar het liep gesmeerd en op schema, iets wat voor grappling toernooitjes nog wel eens anders is. Daarnaast was het scheidsrechters team uiterst profesioneel te noemen. Shooto Europe had namelijk de scheidsrechters afgezonden die ook in het MMA actief zijn. Het blessureleed was hierdoor ook laag, ik heb wel wat mensen met ijs zien zitten maar ach…

Ondanks dat het niet heel druk was, waren er toch een aantal goede jongens komen opdagen. En ook zag ik in het publiek nog wat bekende namen zitten als Dion Staring, Vincent Latoel en Martijn de Jong (natuurlijk ook bij de organisatie betrokken). Zij kwamen hun jongens een extra stukje motiveren.

Mijn eigen partijtjes waren best zwaar. Ik mocht in mijn eerste partij gelijk een verlenging doen wat betekende dat ik 9 minuten lang volle bak moest. Ik heb mijn inschrijfgeld er wel uitgekregen dus. Ook was het nog even wennen met deze regels, andere regels betekent namelijk ook een andere strategie. Mocht er een nieuwe editie komen ben ik zeker weer van de partij en wellicht zie ik dan nog wat meer MMAplanet bezoekers!!

Resultaten
Beginners – 66 KG

1st place: Erwin Van der Gouw (Tatsujin Dojo Deventer)
2nd place: Wiebe Brouwer (Team Duncan)
3rd place: Bas Sittrop (Shiai Sports Eindhoven)

Beginners – 77 KG

1st place: Hubert Geven (Tatsujin Dojo Deventer)
2nd place: Patrick Asscher (Team Agua)
3rd place: Nick de Zeeuw (?)

Beginners – 88 KG

1st place: Roy Feenstra ( Gracie Barra Nederland)
2nd place: Soufian El Moussaoui (Tatsujin Dojo Amsterdam)
3rd place: Rick Voet ( Free Fight club Verstegen)

Beginners – 99 Kg

1st place: Tom Sijtsma (Tstsujin Dojo Amsterdam)
2nd place: Miroslaw Medrzechowski (Tatsujin Dojo Amsterdam)
3rd place: Sait Esen (MMA Almere)

Beginners + 99 KG

1st place: Omer Bagci (Bullysgym / Dion Starring)
2nd place: Dylan Asoro (Bullysgym / Dion Starring)
3rd place: Emin Sariisik ( Tatsujin Dojo Deventer)

Advanced – 66 KG

1st place: Seppe Siborgs (Bad Boys JJ)
2nd place: Alex dal ( Bullysgym / Dion Starring)
3rd place: Arshin Dehghani (Tatsujin Dojo Amsterdam)

Advanced – 77 KG

1st place: Mohammed El Messoudi (Brasa Belgium)
2nd place: Wim de Putter (Brasa Belgium)
3rd place: Kenny Polmans (Brasa Belgium)

Advanced- 88 KG

1st place: Daan Westra (Gracie Barra Nederland)
2nd place: Melvin van Suijdam (Team Agua)
3rd place: Brian van Miltenburg (Gracie Barra Nederland / La Sala)

Advanced – 99 Kg

1st place: Francis M Thode (Team Agua)
2nd place: Bram van Koppen (Tatsujin Dojo Amsterdam)
3rd place: Jeffrey Waltmans (Hoyer, Heerlen)

Resultaten

5 COMMENTS

  1. Ik vond het een uitermate geslaagd toernooi. Niet alleen omdat ik mijn 1ste winstpartij meemaakte, maar vooral hoe ordelijk alles verliep.

    Vond het ook erg leuk om anderen weer ‘s te zien zoals Wiebe en uiteraard Brian. Bedankt voor je coaching! Je tips hoorde ik erg goed en probeerde ze ook wel te volgen 😉 Hoeveelste was jij nou uiteindelijk geworden?

  2. Was zeker een goeie event, al was het wel even misgegaan bij mijn klasse ( -66 beginners), maar na een hoop gekras en geschuif kon ik toch nog een paar leuke partijen draaien, vlak achter elkaar, dat dan weer wel. Geen excuus voor mijn verlies in de finale though, voel die guillotine die ik kreeg nog steeds in mijn kaak.