Renan Barao vs. TJ Dillashaw nieuwe main event op UFC 173

0
438

Renan Barao 5

Renan Barao en TJ Dillashaw staan in de nieuwe main event van UFC 173 meldt UFC on FOX via Twitter. “The Baron” zal tegen Dillashaw voor de tweede keer als onbetwiste UFC bantamgewicht kampioen zijn titel verdedigen. UFC 173 vindt plaats op 24 mei in Las Vegas.

Barao heeft sinds zijn profdebuut in 2005 niet meer verloren. De Braziliaan won zijn laatste 21 partijen op een rij waarin hij interim UFC bantamgewicht kampioen werd en later ook de onbetwiste kampioen. “The Baron” kwam in 2011 over van WEC naar de UFC en won achtereenvolgens op dominante wijze van Cole Escovedo, Brad Pickett, Scott Jorgensen, Urijah Faber voor de interim titel, Michael McDonald, Eddie Wineland en weer Urijah Faber als onbetwiste kampioen. Vorige week gaf Barao nog aan het liefst in de zomer te willen terugkeren en zag daarin landgenoot Raphael Assunção als meest waardige tegenstander. De Braziliaan kan echter niet vechten vanwege een opgelopen blessure in zijn laatste gevecht op UFC 170.

De keuze voor TJ Dillashaw is dan ook de meest logische keuze. Dillashaw maakte tijdens TUF 14 zijn debuut in de UFC met een verliespartij in de finale tegen John Dodson. Daarna herstelde zich met vier dominante overwinningen op een rij tegen Walel Watson (unanieme beslissing), Vaughan Lee (submission), Issei Tamura (knock-out) en Hugo Viana (technische knock-out). Op UFC Fight Night 29 verloor “The Viper” van Assuncao, waarna hij Mike Easton via unanieme beslissing versloeg. Op UFC 173 zou Dillashaw het oorspronkelijk opnemen tegen Takeya Mizugaki. Voor de Japanner zal er een nieuwe tegenstander worden gezocht.

De volledige card van UFC 173 ziet er op dit moment als volgt uit:

Main card:
Renan Barao vs. T.J. Dillashaw
Junior dos Santos vs. Stipe Miocic
Takeya Mizugaki vs. nog onbekende tegenstander
Tony Ferguson vs. Katsunori Kikuno
James Krause vs. Jamie Varner

Prelims op FOX Sports 1:
Michael Chiesa vs. Francisco Trinaldo
Chris Holdsworth vs. Kyung Ho Kang
Mitch Clarke vs. Al Iaquinta
Anthony Njokuani vs. Vinc Pichel

Prelims op UFC Fight Pass:
Yves Edwards vs. Piotr Hallmann
Doo Ho Choi vs. Sam Sicilia
Jingliang Li vs. Danny Mitchell