Renan Barao vs. Eddie Wineland main event op UFC 161

0
856

Renan Barao zal opnieuw zijn interim UFC bantamweight title verdedigen. Dit keer zal hij dat doen tegen Eddie Wineland in de main event van UFC 161. Na berichten van verschillende media heeft de UFC dit officieel bevestigd via Twitter.

Renan Barao won de interim titel op UFC 149 nadat hij de plek innam van Dominick Cruz. Toen won de Braziliaan in de main event via unanimous decision van Urijah Faber. Verwacht werd dat hij gelijk voor de undisputed titel mocht gaan vechten, maar doordat Cruz een tweede operatie nodig bleek te hebben werd dat gevecht uitgesteld. Hierdoor mocht hij zijn titel tegen Michael McDonald verdedigen in de main event van UFC 7. Dit gevecht won hij via arm-triangle choke in vierde ronde en verdiende hiermee de ‘Submission of the Night’ bonus van 50.000 dollar.

Eddie Wineland vocht voor het laatst op UFC 155 tegen Brad Pickett. Na een stroef begin in de UFC (verliespartijen tegen Urijah Faber en Joseph Benavidez via unanimous decision) won hij tegen Pickett zijn tweede gevecht in de organisatie. Het gevecht ervoor won hij van Scott Jorgensen op UFC on FX 3 via knockout. Dit leverde hem nog een extra 40.000 dollar aan ‘Fight of the Night’ bonus op. In 2006 werd Wineland de eerste WEC bantamweight champion. op WEC 20 won hij toen van Antonio Banuelos, waarna hij die titel in zijn eerste gevecht erna verloor van Chase Beebe.

Eerder werden al de gevechten Dan Henderson vs. Rashad Evans, Rogerio Nogueira vs. Shogun Rua, Stipe Miocic vs. Soa Palelei, en Jake Shields vs. Tyron Woodley bevestigd voor het event.