Renan Barao vs. Eddie Wineland co-main event op UFC 165

0
550

Eddie Wineland

De kaartverkoop van UFC 165 is begonnen. UFC light heavyweight champion Jon Jones en number 1 contender Alexander Gustafsson waren vandaag aanwezig in Toronto om de verkoop officieel af te trappen. Naast Jon en Gustafsson in de main event zal in de co-main event ook een titelgevecht plaatsvinden om de interim UFC bantamweight title.

Eddie Wineland krijgt alsnog een gevecht met Renan Barao om de interim UFC bantamweight titel. De Amerikaan zou oorspronkelijk op UFC 161 tegen Barao vechten, maar doordat de Braziliaan zich geblesseerd afmeldde moest Wineland bang zijn voor een titelgevecht. Voorspeld werd dat Barao lang ‘out’ zou zijn, maar ondertussen komt de undisputed UFC bantamweight champion, Dominick Cruz, steeds dichterbij 100 procent.

Wineland won zijn laatste twee gevechten. Na verliespartijen tegen Urijah Faber op UFC 128 en Joseph Benavidez op UFC Live 5, won de allereerste WEC bantamweight champion zijn twee gevechten erop. Eerst won hij van Scott Jorgensen op UFC on FX 3, waarna hij op UFC 155 Brad Pickett versloeg.

Barao meldde zich voor UFC 161 af met een voetblessure. Voor zijn blessure versloeg hij Michael McDonald op UFC on FUEL TV 7 via arm-triangle choke. Dit was de eerste keer dat Barao de UFC interim bantamweight title verdedigde die hij op UFC 149 won. Toen versloeg hij Urijah Faber via unanimous decision.

De volledige card van UFC 165 ziet er op dit moment als volgt uit:

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson voor UFC light heavyweight title
Renan Barao vs. Eddie Wineland voor interim UFC bantamweight title

Myles Jury vs. Mike Ricci
Ivan Menjivar vs. Norifumi Yamamoto

Nandor Guelmino vs. Daniel Omielanczuk
Chris Clements vs. Stephen Thompson

Mark Bocek vs. Michel Prazeres