Reinier de Ridder tekent ook bij ONE Championship

0
756

Reinier de Ridder zet zijn carrière voort bij ONE Championship. De Brabander heeft een contract bij de organisatie uit Singapore getekend om uit te komen op middengewicht, meldt ONE Championship.

De Ridder is nog ongeslagen. De 28-jarige Bredanaar heeft negen overwinningen op zijn cv staan, waarvan zeven via submissie. De overige twee zeges boekte hij via technische knock-out.

Op 10 maart van dit jaar won De Ridder van Warren Allison op EFC Worldwide 67 in Johannesburg. De Zuid-Afrikaan moest na twee minuten al afkloppen door rear-naked choke.

Afgelopen september was De Ridder in Almere te zien op WFL MMA 3. Toen schreef hij 500 euro bij door een grappling toernooi met drie submissies op rij te winnen. In de finale liet hij Duane van Helvoirt afkloppen via rear-naked choke.

Nederlandse enclave
De Ridder, die in het dagelijks leven ook fysiotherapeut is, is niet de eerste Nederlander die bij ONE Championship heeft getekend. Hij vergezelt Anthony Engelen, Nieky Holzken, Brown Pinas, Ibrahim El-Bouni, Tarik Khababez en Andy Souwer.

Engelen, Holzken en Pinas kwamen op 17 november in actie op ONE Championship: Warrior’s Dream in Jakarta. Allen wonnen zonder hulp van de jury.