Reebok-shirts van Conor McGregor verboden in Nederland

0
1379
Foto: Reebok

Het Nederlandse kledingmerk McGregor heeft een rechtszaak gewonnen tegen Adidas. Hierdoor mogen Reebok-shirts met de naam van de bekende UFC-vechter niet meer verkocht worden in Nederland.

McGregor (het kledingmerk) spande een rechtszaak tegen het moederbedrijf van Reebok aan omdat de Reebok-shirts met de naam van The Notorious verwarring zouden brengen. De voorzieningenrechter in Den Haag op vrijdagmiddag ging hierin mee.

De UFC werkt sinds 2015 samen met Reebok om shirts, hoodies en shorts op de markt te brengen met namen van UFC-vechters erop bedrukt (zie foto hieronder). Aangezien de achternaam van McGregor een stuk groter bedrukt is dan zijn voornaam, zou de kledij dus aangezien kunnen worden voor kledingstukken van het merk McGregor.

Foto: rechtspraak.nl

Status
NRC schrijft dat de rechtszaak vooral ging over de bekendheid van The Notorious bij het grote publiek.

Adidas noemde het argument dat McGregor de op drie na bestbetaalde sporter van de wereld is, na Floyd Mayweather en voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Ook de zaak rondom de mediadag van UFC 223, waarbij de Ier een steekwagen door een busruit mikte, zou flink aan zijn faam meegewerkt hebben. Hierdoor zou er genoeg onderscheid gemaakt kunnen worden, aldus Adidas.

Fanshirts met zowel de voor- als achternaam met evengrote letters van Conor McGregor mogen nog wel verkocht worden. De rechter oordeelt dat hierbij geen sprake van verwarring is.

Faillissement
Het Nederlandse kledingmerk McGregor ging in februari voor de tweede keer in zes maanden failliet, waardoor een doorstart nog onwaarschijnlijk lijkt. Hierdoor heeft het kledingmerk dus niet zoveel aan de overwinning.