Ray Borg vecht niet in Chili wegens hersenaandoening bij pasgeboren zoon

0
387
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Het zijn zware tijden voor Ray Borg. Op UFC 223 kon hij niet vechten doordat Conor McGregor een ruit ingooide en hij last van zijn ogen kreeg, maar dat staat in schril contrast met de reden waardoor hij niet op UFC Fight Night 128 in Chili vecht.

Borg heeft afgemeld voor het gevecht met Brandon Moreno in Santiago omdat zijn pasgeboren zoon, Anthony, twee hersenoperaties heeft ondergaan de afgelopen week. De zoon van de UFC-vechter is pas een maand oud en kampt met Hydrocefalus, aldus MMA Fighting.

Hydrocefalus zorgt ervoor dat er teveel vocht in de hersenen zit, waardoor hersenfuncties aangetast kunnen worden. Ray Borg geeft sinds dinsdag updates over de gezondheidssituatie van zijn zoon.

Het gevecht tussen Moreno en Borg is voor de derde keer afgelast. De twee zouden in februari op UFC Fight Night 126 in Austin vechten, maar door een blessure aan Moreno werd het verplaatst naar UFC 223.

‘Pantoja rematch tegen Moreno’
Alexandre Pantoja vervangt Borg om het voor de tweede keer op te nemen tegen Moreno, aldus Combate. Dit zou een rematch zijn van hun eerste gevecht tijdens het twintigste seizoen van The Ultimate Fighter.

Pantoja won toen van Moreno als de nummer een-gerangschikte vechter tegen de nummer zestien. De Braziliaan strandde uiteindelijk in de halve finale tegen Hiromasa Ogikubo.

De voormalig RFA-kampioen won zijn eerste twee UFC-gevechten, maar verloor zijn laatste optreden tegen Dustin Ortiz op UFC 220.

Moreno won zijn eerste drie UFC-gevechten en leek op weg naar een titelgevecht, tot Sergio Pettis hem klopte in de hoofdpartij van UFC Fight Night 114 in Mexico-Stad.