Ray Borg tegen Joseph Benavidez op UFC Fight Night 139

0
365
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Ray Borg heeft zijn volgende partij gepland op UFC Fight Night 139. The Tazmexican Devil staat dan tegenover Joseph Benavidez, meldt ESPN. Dit wordt Borgs eerste partij sinds zijn verloren titelgevecht tegen Demetrious Johnson op UFC 216.

Sindsdien zat het Borg niet mee. Afgelopen februari wilde hij terugkeren tegen Brandon Moreno, maar de partij werd keer uitgesteld en kwam op UFC 223 in New York terecht. Toen konden de vlieggewichten ook niet vechten.

Borg moest afmelden wegens glasdeeltjes in zijn ogen, die hij te danken aan Conor McGregors uitbarsting op de mediadag van UFC 223. Borg zat vlakbij de ruit die McGregor ingooide met een steekwagen.

Toen was de koek nog niet op voor Borg. De partij met Moreno werd geplaatst op UFC Fight Night 129 in Chili, waar The Tazmexican Devil ook voor zou afmelden. Niet vanwege een blessure, maar door een hersenaandoening bij zijn pasgeboren zoon. Ondertussen maakt Borgs kind het goed.

Ook werd Borg nog aangeklaagd door zijn ex-manager wegens fraude, contractbreuk en gestolen bedrijfsgeheimen.

Benavidez vocht op UFC 225 zijn eerste gevecht in anderhalf jaar. Toen werd hij geklopt door Sergio Pettis, waardoor hij sindsdien derde staat op de UFC-vlieggewichtranglijst. Borg staat een plek lager.

Joe B-Wan Kenobi (34) verloor twee keer van Johnson, die sinds afgelopen weekend geen kampioen meer is. Wel heeft hij een zege op Henry Cejudo, de nieuwe kampioen die Johnson onttroonde op UFC 227.

UFC 229
MMANytt meldde in eerste instantie dat dit gevecht mogelijk op UFC 229 zou plaatsvinden, het evenement waar McGregor het opneemt tegen Khabib Nurmagomedov, wat erg opvallend zou zijn.

McGregor mag namelijk niet in contact komen met Borg wegens een contactverbod dat geldt tot juli 2020. Dit was een deel van McGregors straf voor zijn uitbarsting op de mediadag van UFC 223.