Evans geblesseerd, Cormier verwelkomt Patrick Cummings in de UFC op UFC 170

0
612

Patrick Cummings

UFC 170 heeft een belangrijke vechter in Rashad Evans kwijtgeraakt. De Amerikaan is geblesseerd aan zijn knie en zal een operatie nodig te hebben die hem voorlopig aan de kant zal houden. Daniel Cormier zal hierdoor Patrick Cummings verwelkomen in de UFC, aldus Dana White via Twitter bekend gemaakt.

Hoe lang “Suga” niet kan vechten is nog niet bekend. Dana White maakte tegenover pers in Las Vegas bekend dat het er niet goed uitziet en dat een operatie hem langer dan de eerder gedachte vier weken aan de kant zal houden. De timing is erg slecht aangezien UFC 170 volgende week al zal plaatsvinden, maar de onbekende Patrick Cummings is bereid om deze uitdaging aan te gaan tegen Daniel Cormier.

Cormier smeekte via Twitter om een tegenstander en daagde hierbij Anthony Johnson en Chael Sonnen direct uit, maar was ook bereid om tegen een zwaargewicht te vechten. Uiteraard was het “The American Gangster” himself Chael Sonnen die de uitdaging accepteerde en in een reply, alleen vanwege verplichtingen in Brazilië ging dat, vanzelfsprekend, niet door.

Het gevecht tussen Daniel Cormier en Patrick “Durkin” Cummings zal wel plaatsvinden. Cummings is waarschijnlijk voor velen onbekend en daarnaast heeft hij ook niet een heel erg aansprekend record: 4-0 met twee overwinningen via submission en twee via TKO (allemaal in de eerste ronde). Zelf claimt hij dat dit komt doordat hij geen gevechten kan krijgen. In augustus was de Amerikaan te gast bij ‘The MMA Hour’ waarin hij vertelt over zijn leven en MMA-loopbaan.

Zijn laatste gevecht stamt uit mei 2013 toen hij Willie Smalls liet afkloppen door een guillotine choke. Hij heeft een goede worstelachtergrond (tweemaal All-American uit gerenommeerde worsteluniversiteit Penn State)

Cummings is ook geen onbekende voor Cormier. “Durkin” en Cormier hebben met elkaar getraind, en Cummings claimt hierin Cormier ‘aan het huilen’ te hebben gebracht (hoewel Cormier weleens gewonnen heeft van Cummings in een worstelpartij in 2007). De twee vechters waren samen met UFC-president Dana White te gast bij FOX Sports Live. Hierin beschrijft White hoe hij te horen kreeg over Cummings en hoe het gevecht tot stand is gekomen. Ook doet Cummings heel erg hard zijn best om het bloed onder de nagels van Cormier te halen.

http://youtu.be/dgBCEej1tnw

UFC 170 vindt plaats op 22 februari met Ronda Rousey en Sara McMann in de main event. Cormier en Cummings zullen dienen als co-main event.