Raquel Pennington na UFC 224-incident: “Ik ben eigenlijk trots op mijn coaches”

0
356
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

De hoofdpartij van UFC 224 tussen Raquel Pennington en Amanda Nunes kreeg naderhand nog een staartje. Toen Rocky tussen de vierde en vijfde ronde aangaf dat ze ermee wilde stoppen, haalden haar coaches in de hoek haar over om door te blijven vechten.

Pennington moest Nunes in de slotronde voor het eindsignaal stoppen om nog kans te maken op de UFC-bantamgewichttitel van The Lioness, maar de Braziliaanse won door Rocky te stoppen via TKO met ground-and-pound.

Naderhand waren de reacties wisselend. Nunes zei op de persconferentie na het evenement dat Pennington in de steek gelaten was door haar coaches, maar Tecia Torres, Pennington’s verloofde en trainingspartner, zei precies het tegenovergestelde.

“Zowel wij als onze coaches zijn het eens over het besluit om door te gaan in de vijfde ronde. We kennen Raquel meer dan iedereen en weten dat als we haar lieten opgeven voor de laatste ronde, dat ze altijd spijt zou hebben gehad”, aldus Torres op Instagram.

#Forever I am extremely proud of my lady. You are a warrior babe. Fought every second you possibly could. You continue to amaze me daily. You motivate me to work hard and one day too receive the same opportunity to fight for a UFC championship. We are the 1%ers. Very few will ever know what we go thru as fighters and an even smaller percentage will ever earn the chance to fight on such a big stage and for a world title. #RideOrDie #AlwaysProud PS: Both us and our coaches agree with the decision made to go into the 5th round. We know Raquel more than anyone else and know if we let her give up on herself going into the last round she would have always regretted it. She fought with heart and grit until the end. PSS: Exactly one year ago today you asked me to marry you, I can't freaking wait to wife you! 💍 @raquel_pennington

Een bericht gedeeld door Tecia Torres (@teciatorres) op

Pennington bevestigt dit beeld. Rocky was maandag te gast bij The MMA Hour om het te hebben over haar partij en nam het op voor haar coaches.

“Ik ben eigenlijk trots op mijn coaches. Ik weet dat heel veel mensen erop tegen zijn wat ze zeiden en denken allerlei andere dingen, het is makkelijk om het te veroordelen, maar je weet nooit wat gebeurt in dat moment”, aldus Pennington.

“Mijn coaches kennen me het beste. Ze weten hoe sterk ik ben en wat ik aan kan. Ik vertrouw mijn coaches met alles dat ik heb en weet dat ze mij niet in een situatie zouden zetten die ik niet aankan. Ik ging door een fase waar ik duidelijk gefrustreerd was vanwege mijn benen. Ik was bang om erop te staan en mijn vuisten hun gang te laten gaan, want op het moment dat ik dichtbij kwam viel Amanda mijn benen aan.”

“Die eerste trappen brachten me echt tot een breekpunt, maar op het moment dat ik dat zei tegen mijn hoofdtrainer en ik in zijn ogen keek, wist ik dat ik het nog in me had.”