Rampage & Jose Aldo haken geblesseerd af voor UFC 153

0
527

De blessureplaag in de UFC is nog niet afgelopen. Dit keer is UFC 153 aan de beurt en wordt het heel hard getroffen. Main eventer Jose Aldo en Rampage Jackson, die zou vechten in de co-main event tegen Glover Teixeira, hebben zich afgemeld voor het aankomende event in Rio de Janeiro. In een tijdspan van ongeveer twee uur maakte Dana White het zure nieuws bekend via Twitter:

MMAFighting.com meldt dat Rampage Jackson een elleboogblessure heeft opgelopen. Het is niet bekend gemaakt hoe ernstig de blessure van de voormalig UFC light heavyweight champion is. De website meldt ook dat John Heckleman, de trainer van Teixeira, te horen heeft gekregen dat UFC officials een vervanger aan het zoeken zijn.

Jose Aldo heeft last van een voetblessure en is ook voor onbekende tijd ‘out’. UFC officials zijn ook op zoek voor een vervanger van de UFC featherweight champion. Het zit Aldo de laatste sowieso al niet mee: vorige week werd nog bekend dat hij tijdens een rit op zijn motor geraakt werd door een auto. Daar hield “Scarface” geen ernstige blessure aan over en kon toen nog wel aantreden. Doordat de kampioen geblesseerd is, is de kans van Frankie Edgar om, na Randy Couture en BJ Penn, de derde vechter in UFC geschiedenis met kampioenschappen in de twee verschillende gewichtsklassen te worden voorlopig uitgesteld.