‘Rampage’ Jackson wil vierde keer tegen Wanderlei Silva, ‘Axe Murderer’ geeft voorwaarde

0
827
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Als het aan Quinton Rampage Jackson ligt, gaat hij weer een robbertje vechten tegen Wanderlei Silva. Op The MMA Hour van maandag zei Jackson dat hij de Braziliaan nog ‘een afstraffing’ verschuldigd is. Silva accepteert de uitdaging, op een voorwaarde.

Jackson verloor zijn laatste gevecht van Chael Sonnen op Bellator 192. Dit was in de eerste ronde van het zwaargewichttoernooi dat Bellator organiseert. De routiniers gingen de volle vijftien minuten en daarna ging de arm van Sonnen omhoog.

Afgelopen maandag sprak Jackson zijn wens uit voor een gevecht met The Axe Murderer. De veteranen hebben een lange geschiedenis en Jackson wil de score gelijktrekken.

“Ik ben Wanderlei nog een afstraffing verschuldigd”, aldus Jackson. “Ik weet dat hij geen zwaargewicht is. De laatste keer dat ik hem vocht sloeg ik hem knock-out buiten zijn gewichtsklasse. Maar hij versloeg me twee keer, ik hem maar een keer. Ik denk dat ik hem nog een ass whooping verschuldigd ben.”

De rivaliteit tussen de twee stamt uit de tijd van PRIDE. In de Japanse organisatie won Silva twee keer van Jackson via knock-out: eerst in 2003 op Pride Final Conflict 2003 en bijna een jaar later op Pride 28 weer.

Jackson nam enigszins revanche op UFC 92 in december 2008. Toen sloeg hij de Braziliaan knock-out in de eerste ronde.

Thuisvoordeel
Silva vertelt aan Gazeta do Povo dat hij de uitdaging van Jackson accepteert, op een voorwaarde: “Ik ga praten (met Bellator-president Scott Coker), maar ik wil deze rematch met Rampage in Arena da Baixada in Curitiba. Dat is mijn voorwaarde: om het in mijn thuisstad te hebben.”

“Dat zou het waard zijn. Geld alleen is het niet waard, er moet meer zijn en dat zou vechten voor mijn vrienden in Curitiba zijn”, aldus Silva.

Arena da Baixada was op 14 mei 2016 de plek waar UFC 198 plaatsvond. Toen zagen 45.000 toeschouwers hoe Cris Cyborg debuteerde in de UFC en Stipe Miocic zijn heerschappij als UFC-zwaargewichtkampioen begon door Fabricio Werdum knock-out te slaan.

Silva zegt, volgens MMA Fighting, dat hij gesproken heeft met officials van Atletico Paranaense, de voetbalclub die doorgaans in het stadion speelt, en ze staan open om een Bellator-evenement te organiseren in het stadion. The Axe Murderer claimt dat volgende maand gesproken wordt met de organisatie van Bellator.

Gewicht moest geen issue vormen. Silva staat namelijk open voor een partij op zwaargewicht, zoals hij meerdere keren deed in PRIDE: “Ik ben ook best groot met 229 pond. Ik train een beetje sterker. Hij is dik. Ik wil hem in elkaar meppen. Ik haat hem zo erg.”