Rampage Jackson en Wanderlei Silva 4 in Bellator-kooi op 29 september

0
911
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Quinton Rampage Jackson en Wanderlei Silva gaan voor de vierde keer tegen elkaar vechten. De rivalen staan 29 september in San Jose tegenover elkaar, meldt ESPN. Op dit evenement staat ook het gevecht tussen Gegard Mousasi en Rory MacDonald gepland.

Historie
Silva won de eerste twee ontmoetingen met Jackson, maar Rampage won de meest recente ontmoeting. The Axe Murderer (41) klopte de Amerikaan twee keer via knock-out in PRIDE: eerst op Pride Final Conflict 2003 en een kleine jaar later opnieuw op PRIDE 28.

Jackson (40) nam revanche op UFC 92, toen hij Silva in ruim drie minuten buiten westen sloeg.

Verliespartijen
Silva tekende in maart 2016 een contract bij Bellator, maar kwam nog maar een keer in actie. Toen werd hij door Chael Sonnen geklopt in de hoofdpartij van Bellator NYC.

Jackson won zijn eerste vijf Bellator-partijen, maar verloor zijn twee meest recente gevechten in de organisatie tegen Muhammed Lawal en Sonnen. Het verlies tegen The American Gangster in januari was in de kwartfinale van het Bellator-zwaargewichttoernooi.

Uitdaging
Nadat Jackson van Sonnen verloor sprak hij in februari bij The MMA Hour zijn ambitie uit om nog eens tegen Silva te vechten, omdat de Braziliaan nog ‘een afstraffing’ van hem te goed is.

The Axe Murderer stond open voor een vierde gevecht, maar alleen in de Arena da Baixada in Curitiba, Silva’s thuisstad. Blijkbaar was dat geen breekpunt.