Quinton “Rampage” Jackson vs. Joey Beltran main event op Bellator 108

0
622

Vraag en gij zult krijgen. Quinton “Rampage” Jackson zal alsnog op korte termijn zijn debuut in Bellator maken. Jackson maakte na de blessure van Tito Ortiz duidelijk alsnog graag te willen vechten op korte termijn tegen wie dan ook. Bellator heeft dit kunnen regelen waardoor hij in de main event van Bellator 108, 15 november in Atlantic City, zal vechten tegen Joey Beltran, aldus officials van de organisatie.

Nadat Jackson uit de UFC ging, tekende hij een contract bij Spike TV. Hierdoor kan hij zijn MMA-loopbaan afwisselen met optredens in IMPACT Wrestling als pro wrestler. Het MMA-debuut in Bellator werd gepland tegen Tito Ortiz op het pay-per-view debuut van Bellator, maar doordat Ortiz een nekblessure opliep werd deze card veranderd naar een gratis event op Spike TV en moest Jackson wachten op zijn debuut. Op Inside MMA vertelt Jackson dat hij dit zuur vindt en alsnog graag wil vechten omdat hij een goede trainingskamp heeft gedaan. Zo noemde de namen van Tyrone Spong, ‘Kimbo Slice’ en Houston Alexander en stelde hij zelfs voor om Chuck Liddell uit pensioen te halen. De tegenstander waartegen hij nu moet zal echter voor velen een grote teleurstelling zijn.

Joey Beltran vocht voor het laatst in de UFC tegen Fabio Maldonado op UFC Fight Night 30. Dit gevecht verloor hij via split decision, een resultaat waar velen nog steeds aan twijfelen. “The Mexicutioner” werd al een keer eerder ontslagen door de UFC als heavyweight, maar kon kort daarna terugkomen op een lagere gewichtsklasse in light heavyweight. Beltran is als light heavyweight in de UFC 0-2 met een gewonnen gevecht die omgezet is naar een No Contest vanwege het gebruik van Nandrolone door Beltran.

Als resultaat zal het titelgevecht tussen Alexander Schlemenko en Doug Mashall voor de Bellator Middleweight Championship verschuiven naar de co-main event. De rest van de card zal bestaan uit Patricio Freire vs. Justin Wilcox in de finale van de Bellator Season 9 Featherweight Tournament, Marcos Galvao vs. Tom McKenna en Nah-Shon Burrell vs. Dante Rivera.