Preview: UFC 121: Tito Ortiz vs. Matt Hamill

0
331

De afgelopen drie jaar heeft Tito Ortiz drie keer in de ring gestaan en geen enkele keer weten te winnen. Zal hij eindelijk weer succesvol zijn in de kooi? We gaan het zien als hij het opneemt tegen zijn ex-pupil Matt Hamill, tijdens UFC 121: Lesnar vs. Velasquez

Tito Ortiz (16-7-1) vs. Matt Hamill (10-2)

Twee vechters die allebei erg goed een winst kunnen gebruiken. Tito Ortiz heeft de laatste drie jaar geen partij meer gewonnen en dat doet pijn. “The Huntington Beach Bad Boy” is nu 35 jaar oud en hoopt nog een paar wedstrijden te kunnen pieken. Zijn dagen als 205 lbs.(93 kilo) titelhouder zijn voorbij, maar hij denkt zeker nog een paar jaar mee te kunnen in de sub top.

Matt Hamill staat vooral bekend om zijn DQ winst tegen Jon “Bones” Jones en de rare reactie van de scheidsrechter daarop. Tijdens dat gevecht werd Matt “The Hammer” Hamill op alle vlakken gedomineerd door Jon Jones, tot op een gegeven moment Jones een zogenaamde 12 to 6 elleboog er uit gooide. Die strike is illegaal op de grond en Matt Hamill beantwoordde hem dan ook met een ferme kopstoot tegen de elleboog van Jon Jones. De scheidsrechter vroeg “The Hammer” of hij verder kon. Zoals wel vaker verstond Matt Hamill daar helemaal niets van want hij is namelijk doof en de scheidsrechter trok zijn conclusies en gaf Matt Hamill de DQ overwinning.

Zijn laatste gevecht vocht Matt Hamill tegen Keith “The Dean of Mean” Jardine. Een gevecht dat Keith Jardine zijn ontslag door de UFC opleverde. Op zich een goed gevecht, maar het heeft Matt Hamill niet dichter bij een titelshot gebracht.

Beide vechters kunnen de overwinning dus goed gebruiken en ik verwacht dan ook vuurwerk!