Preview: UFC 121: The Undercard

0
478

UFC 121: Brock Lesnar vs. Cain Velasquez heeft niet alleen een geweldig main event. De undercard zou op zichzelf al een iets kleiner evenement kunnen vullen. Een paar gevechten die je echt moet zien!

Tom Lawlor (6-3) vs. Patrock Côté (14-6)

TUF 8 veteraan “Filthy” Tom Lawlor neemt het op tegen de Canadees Patrick Côté. Een interessante partij, want beide vechters houden zich tijdens een gevecht niet bepaald in. Er zal tijdens dit gevecht flinke druk op de heren liggen, want ze verloren beide hun laatste twee gevechten. Hoewel Patrick Côté moeilijkere tegenstanders had dan Tom Lawlor durf ik niet te zeggen wie na deze partij de handen in te lucht steekt.

Chris Camozzi (13-3) vs. Dong Yi Yang (9-0)

Chris Camozzi ken je misschien wel van het vetste gevecht van de eerste aflevering van TUF11, dat nu uitgezonden wordt door RTL 7. Daarin neemt hij het op tegen Victor O’Donnell om een plaats in het huis te veroveren. Na drie ronden krijgt Camozzi de decision overwinning toegewezen, maar hij zal toch het huis moeten verlaten omdat zijn kaak tijdens het gevecht gebroken is.
Dong Yi Yang heeft al zijn gevechten gewonnen voor de derde ronde. Geen één keer is een gevecht bij de jury geëindigd. Op het eerste gezicht een erg goed record, maar als je naar zijn tegenstanders kijkt merk je dat die een gecombineerd record hebben van 46-57. Ik ben benieuwd of Yang opgewassen is tegen de kracht van Chris Camozzi

Gilbert Yvel (36-15-1) vs. Jon Madsen (6-0)

Natuurlijk besteden we ook een beetje aandacht aan onze landgenoot Gilbert Yvel die tegenover TUF10 kandidaat Jon Madsen zal staan. Een gevecht tussen twee tegenpolen. Yvel staat bekend om zijn sterke stand-up, terwijl we in TUF10 hebben kunnen zien dat Madsen’s kracht vooral in het worstelen zit. Ik hoop dat Yvel dit gevecht wint door een vette knock-out. Als dat niet gebeurd verwacht ik dat Madsen het gevecht wint door zijn worstel skills uit te buiten.