Preview: UFC 121: Lesnar vs. Velasquez

2
434

Ik ben in tijden niet zo enthousiast geweest over een card als die van UFC: 121. Jake Shields maakt zijn UFC debuut, Court McGee gaat proberen de hype na TUF11 waar te maken. Matt Hamill neemt het op tegen zijn mentor ten tijden van TUF 3, Tito Ortiz en er staat een Nederlander op de undercard. Gilbert Yvel neemt het op tegen Jon Madsen die je misschien nog wel kent van TUF 10.

Op zichzelf zou deze card al indrukwekkend zijn, maar ik heb het belangrijkste gevecht nog niet eens genoemd. Bock Lesnar zal zijn zwaargewicht titel verdedigen tegen Cain Velasquez. Kortom, UFC 121 heeft de potentie om de beste card van 2010 te worden.

Omdat er zoveel goede gevechten op deze card staan zal ik de komende dagen elke dag een ander gevecht behandelen en ik zal beginnen met de headliner.

Brock Lesnar (5-1) vs. Cain Velasquez (8-0)

Hoewel ik persoonlijk het liefst gevechten op 93 kilo (205 lbs.) zie, word ik toch altijd erg enthousiast als Brock Lesnar de kooi in stapt. De ogenschijnlijk onverslaanbare ex-WWE worstelaar neemt het dit keer op tegen de onverslagen Cain Velasquez.

Brock Lesnar heeft hard getraind op zijn striking. Hij had onder andere hulp van K1 ster en nu mmavechter Pat Barry. In het gevecht tegen Shane Carwin liet hij weer eens zien dat hij op de grond zijn gigantische lichaam goed uit weet te buiten, maar zijn striking liet aardig wat te wensen over. Hij zegt hier van geleerd te hebben en het in dit gevecht te verbeteren.

Cain Velasquez hoopt dat zijn conditie in dit gevecht de doorslag zal geven. Hij staat bekend op zijn bijna onmenselijke uithoudingsvermogen en hij vecht altijd op een hoog tempo. De indrukwekkende knockout tegen Antônio Rodrigo Nogueira tijdens UFC 110 heeft hem dit titelgevecht opgeleverd en hij is van plan om er alles uit te halen wat er in zit.

2 COMMENTS

  1. De UFC 121 card klinkt inderdaad erg spectaculair, maar er komen nog meer van dit soort grote cards, Ik zelf kijk erg uit naar UFC 123, met technische counter meester Lyoto Machida tegen de Agressieve powerhouse Rampage Jackson, wat gegarandeerd een KO wordt, en ook de partij tussen BJ Penn en Matt Hughes beloofd wat. Verder ziet de voorlopige card voor UFC 126 ook erg goed uit.
    een middleweight championship match tussen Anderson Silva en Vitor Belfort, een Forrest Griffin vs Rich franklin, en Jon “Bones” Jones tegen Ryan Bader.
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  2. Brock vs Cain is de wedstrijd van het jaar!!! Ik hoop dat Cain wint, hij is tenslotte een echt mooie en spectaculaire vechter. Brock heeft een aantal indrukwekkende overwinningen gehad maar als vechter is hij toch wel beperkt. Zijn kracht en worstel skills zijn echt fenomenaal maar voor de rest heeft hij nog veel te leren. Cain Cain Cain.