Preview: UFC 120: Michael Bisping vs. Yoshihiro Akiyama

0
452

Zaterdagavond, 16 oktober, strijkt het UFC circus neer in Londen. Op de kaart staan acht Britten die de eer van hun land gaan verdedigen tijdens UFC 120. Vandaag gaan we wat dieper in op de drie meest spraakmakende gevechten.

Michael Bisping (20-3) vs. Yoshiro Akiyama (13-2)

Michael Bisping is de bekendste vechter in Groot Brittannië en hij heeft ambities om het gezicht van de UFC in Europa te worden. Daarvoor moet hij eerst Yoshiro Akiyama verslaan, die zijn laatste gevecht van Chris Leben verloor door middel van een triangle choke. Michael Bisping versloeg Chris Leben met een unanimous decision.

Je zou dus verwachten dat Michael Bisping over Yoshiro Akiyama heen loopt, maar ik denk dat het tegendeel waar is en dat het Judo verleden van Akiyama hem nog van pas gaat komen tegen Michael Bisping’s beperkte worsteltechnieken. Aan de andere kant zou je kunnen stellen dat Michael Bisping in de 185 lbs (84 kg) catogorie tot één van de grote jongens behoort. Zijn lengte zou het gevecht tegen de kleinere Yoshiro Akiyama nog wel eens kunnen beslissen.

Dan Hardy (23-7) vs. Carlos Condit (25-5)

Dan Hardy gaat het zwaar krijgen in het gevecht tegen de voormalig WEC welterweight titelhouder, Carlos Condit. Hardy zal zich moeten bewijzen na zijn verlies tegen Georges St. Pierre, terwijl Carlos Condit 10 van zijn laatste 11 gevechten gewonnen heeft.

Dan Hardy heeft de afgelopen week al een paar keer gezegd dat hij zijn grondwerk verbeterd heeft, maar ik kan me niet voorstellen dat hij Carlos Condit er mee zal verslaan. Die stond namelijk tijdens zijn WEC dagen bekend om zijn goede submissions.

John Hathaway (14-0) vs. Mike Pyle (19-7-1)

Dit is een belangrijk gevecht voor John Hathaway. Als hij wint staat hij 5-0 in de UFC en wordt hij een serieuze kandidaat voor een gooi naar de Welterweight titel. Drie van de vier gevechten die John Hathaway in de UFC vocht eindigden met een unanimous decision, dus een mooie KO finish zou zijn carrière goed doen.

Check hier een filmpje waarin Michael Bisping probeert zijn gewicht op 185lbs (84 kg) te brengen.
[flv:http://www.youtube.com/watch?v=Ai9zXOf0QJc&feature=player_embedded 520 380]