Preview: Strikeforce: Diaz vs Noons II

0
370

Op zaterdag 9 oktober vindt in San Jose, Californië, Strikeforce: Diaz vs. Noons II plaats. Een card die draait om een rematch tussen Nick Diaz en KJ Noons, plus onze eigen Marloes Coenen die een gooi doet naar de Strikeforce welterweight titel.

Diaz (22-7-1) vs. Noons (10-2)

De heren ontmoetten elkaar 3 jaar geleden voor het eerst tijdens een titelgevecht voor de 160 lbs. (72 kilo) titel van de nu failliete organisatie EliteXC. Tijdens dat gevecht liep Diaz tegen een knie van Noons aan en begon erg te bloeden uit een diepe snee net onder zijn wenkbrauw. Na de eerste ronde besloot de aanwezige dokter het gevecht te stoppen en KJ Noons kreeg de TKO overwinning toegewezen.

Toen KJ Noons zijn overwinning vierde ontstond er een opstootje in de kooi omdat Nick Diaz het niet eens was met de beslissing. Hij vond dat hij nog genoeg kon zien en dat hem een overwinning werd ontnomen. Dat was het begin van de rivaliteit tussen de twee vechters en Strikeforce maakt daar nu dankbaar gebruik van om deze fight card te promoten.

Coenen (17-4) vs. Kaufman (12-0)

Op dezelfde avond doet ook Marloes Coenen een gooi naar een titel. De 135 lbs. (61 kilo) welterweight titel voor vrouwen. Ze neemt het op tegen Sarah Kaufman, die eind juli voor de eerste keer haar titel succesvol verdedigde door Roxanne Modafferi uit te schakelen met een powerbomb.

Voor Marloes Coenen is dit haar tweede titelgevecht op rij. Eind januari verloor ze een middleweight titelgevecht tegen Cristiane “Cyborg” Santos door middel van een TKO in de derde ronde. Zal ze het beter doen nu ze vijf kilo lichter is? Laten we het hopen!

Programma

Natuurlijk zijn dit niet de enige gevechten die Strikeforce je voorschotelt. Zo zie je zaterdag ook:

Josh Thomson (17-3-1) vs. Gesias “J.Z.” Cavalcante (15-3-1)
Tyron Woodley (6-0) vs. Andre Galvao (5-1)