Poll result: Muay Thai en Jiu Jitsu populairst

16
985


De afgelopen twee weken hebben jullie gevote welke vechtstijl jullie het liefst in de kooi aanschouwen. Heel opvallend waren de resultaten niet. Op de eerste plaats staat Muay Thai wat niet verassend is door de actievolle stijl en de Nederlandse vechters die hierin de kroon spannen. Muay Thai en kickboksen worden ook wel vaak gezamenlijk geteld omdat het principe vrij overeenkomt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Greco Roman Wrestling en Freestyle Wrestling.

Op de tweede plaats staat Brazilian Jiu Jitsu. Eerlijk gezegd was dit ook geen schokkende ontdekking gezien het dynamische aspect van deze groeiende sport. In Nederland stijgt Jiu Jitsu enorm als beoefende sport en zou zo eens het Judo van de kaart kunnen vegen.

De complete lijst vinden jullie hier beneden.

1. Muay Thai (25%)
2. Brazilian Jiu Jitsu (24%)
3. Kickboxing (17%)
4. Greco-Roman Wrestling (7%)
5. Judo (7%)
6. Tae Kwon Do (6%)
7. Freestyle Wrestling (4%)
8. Russian Sambo (3%)
9. Kung Fu (3%)
10. Karate (2%)
11. Boxing (2%)

Beargumenteren van jouw gekozen resultaat kan uiteraard in de comments. WAR!

16 COMMENTS

 1. Karate, vette knock out front kicks.

  Ik beoefen zelf isshinryu karate. dat is een full contact stijl die niet zozeer gebruikt wordt als sport, maar om iemand op straat etc. zo snel mogelijk uit te schakelen.. hierin zitten ook veel kata’s maar ook veel grond technieken.

  een hele goede basis voor MMA omdat al het goede van veel stijlen hierin naar voren komen.

 2. Ondanks dat ik groot fan ben van “old school” muay thai (dus met ellebogen, vliegende knieen, en keiharde clinch/werp technieken), en dit zelf ook lang beoefen, heb ik zelf toch op Tae Kwon Do gestemd omdat ik dit nog te weinig terug zie in MMA, en dat toch meer wil zien, zoals de prachtige spinning & side kicks van zwarte band tae kwon do-ka Cung Le.

  en zeg nou zelf, wie zou nou niet iemand KO willen zien gaan in een MMA gevecht met een trap als deze?
  http://www.youtube.com/watch?v=WkdzGLWIdOA

  • er zijn jammer genoeg nog niet genoeg mensen die Tea kwon do met MMA mixen daardoor zie je het niet echt, zodra er wat meer mensen het gaan doen zullen andere het ook gaan proberen. net zoals je nu veel meer mensen zal gaan zien die front kicks zullen doen. dat was ook zo met de spinning backfist in de olden times (toen Shonie Carter Matt Serra KO sloeg gingen mensen het ineens ook proberen)

 3. Dat jiu jitsu judo van de kaart zou vegen is onmogelijk.. het zou populair kunnen worden maar de jiu jitsu technieken komen ook voor in het judo, het zou daardoor alleen maar judo versterken