Poirier in beroep tegen No Contest tegen Alvarez op UFC 211 voor winstpremie

0
340
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Dustin Poirier gaat in beroep tegen het resultaat van zijn gevecht tegen Eddie Alvarez op UFC 211. Afgelopen zaterdag eindigde het gevecht tussen de twee in een No Contest na illegale knieën van Alvarez. The Diamond is niet uit op een overwinning, maar hoopt hiermee alsnog zijn winstpremie te krijgen.

Alvarez en Poirier stonden in het laatste gevecht voor het main card van UFC 211 en maakten er een wild gevecht van. Nadat Alvarez op rolschaatsen stond, kwam hij terug om Poirier te laten wankelen.

Toen The Diamond tegen de kooi op de grond lag, sloeg Alvarez toe met twee illegale knieën. De eerste werd nog geblokt door Poirier, hoewel hij een hand op het canvas had liggen, maar de tweede was doorslaggevender omdat Poirier zijn knie op het canvas had gezet. Aangezien de commissie in Texas nog de oude versie van de Unified Rules of MMA hanteert, waren het dus twee illegale aanvallen van Alvarez.

Scheidsrechter Herb Dean stopte het gevecht na de tweede knie, waarna Poirier languit ging. Na enig overleg besloot Dean het gevecht tot No Contest te bestempelen. Hierna Poirier het nam het nog op voor Alvarez en spraken de twee af om een rematch te doen.

Interpretatie
Toch laat Poirier het er niet helemaal bij zitten, wist MMA Fighting te melden. Robert Roveta, manager van Poirier, liet weten dat er beroep aangetekend is om het gevecht toch in een diskwalificatie om te zetten. De regels betreft dit onderwerp zijn erg open, aangezien het gaat om interpretatie.

Als de knie met opzet was, moest Alvarez gediskwalificeerd worden door Dean. Dat deed de ervaren scheidsrechter niet, want hij vond dat er van opzet geen sprake was. Hierdoor eindigde het gevecht in een No Contest.

In een interview bij The Luke Thomas Show op maandag vertelt Poirier over zijn motief om in beroep te gaan: geld. “Ik probeer geen gratis winst te krijgen door dit te veranderen, ik wil mijn compensatie. Mijn volledige gage die ik had verdiend en ik naar op weg was tot het mij afgenomen werd door iemands besluit. Dat zou niet moeten gebeuren”, vertelt The Diamond.

“Het is een ding als ik verlies of het is iets anders als ik besluit om iets doen waardoor ik geld verlies of ik geld win, maar als iemand anders besluit ertussen te stappen nadat ik acht weken heb getraind… Dit is het geld van mijn familie. Die gage is het collegegeld van mijn dochter. De andere helft is voor mijn pensioen. Er gaat veel in en ik wil dat geld verdienen.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/322803247″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]