Phil Davis vs. Lyoto Machida?

7
477
Lyoto Machida vs Anderson Silva

Als we de manager van Lyoto Machida moeten geloven, is Phil Davis de interessantste optie voor zijn cliënt. Hij sprak met Yahoo! en zei hier het volgende over:

“We already contacted them and we’ll be able to talk more about that soon. (Davis) is the most concrete option in the division. He’d be a huge opponent for Lyoto, who’s one of the biggest idols of the sport in Brazil and needs to fight again soon. It’d be a clash of styles. Davis is a wrestler, who keeps a strong rhythm on all the rounds until the end. I would need to adjust some aspects in my training to fight him, but this technical change always was one of my best characteristics. I won’t have any problems.”

Klinkt als een zelfverzekerde man, en een leuke match-up voor beiden. En wie weet is dit wel een gevecht die bepaalt wat de volgende uitdager is voor de titel.

Wordt vervolgd…

7 COMMENTS

 1. Ik doe niet graag, maar het doet me teveel pijn om te zien hoe lyoto door de meeste wordt gezien als een onwaardige tegenstander voor mr.wonderful.

  Te 1ste: Lyoto Machida is behalve een geweldige striker (ontwijkt veel, en wanneer hij counterd, counterd hij hard!) en sublieme Jiu Jitsu blackbelt die bekend staat om zijn geweldige takedown defense, waardoor een voornamelijk worstelaar als David het nog best moeilijk kan krijgen deze wedstrijd naar de grond te krijgen.
  2de: De lightweight draak heeft in zijn ufc career al verschillende worstelaar (Rashad, Tito, Couture en toch ook wel Jackson) het erg moeilijk gemaakt, en zelfs KO gemept of ge-miyagi-crane-kicked.
  3de: Phil Davis heeft in zijn korte (9 matches) , maar prachtige mma career, niet echt tegen de top gevochten (little nog was de grootste) terwijl Machida ondertussen constant heen en weer gaat in de top 5 light heavyweights (Evans, Jackson, Shogun, Silva), waardoor Machida duidelijk de meer ervaren vechter is.

  natuurlijk zou het erg kort door de bocht zijn als ik nu zou zeggen dat Machida “dit wel eventjes makkelijk wint”. maar zoals ik het nu bekijk, denk ik dat machida wel degelijk in het voordeel is, en een KO overwinning voor machida best een grote kans gaat zijn.
  Al met al gaat het een te gekke battle worden, en natuurlijk kan er een keiharde upset in de eerste 30 seconden gebeuren, maar ik denk (en ook hoop) dat Machida deze wel gaat winnen, hoe veel belovend de nog jonge Davis ook is.