Pettis onder het mes, UFC on FOX 10: Henderson vs. Thomson

0
564

Benson Henderson 8

Benson Henderson en Josh Thomson staan in de main event van UFC on FOX 10. Dit heeft Dana White op de post-fight persconferentie bekend gemaakt direct na UFC 167. Dit komt als gevolg van de geblesseerde Anthony Pettis die een operatie aan zijn knie moet ondergaan en er maanden uit ligt.

Anthony Pettis zal een knieoperatie ondergaan omdat zijn achterste knieband is gescheurd. In de aanloop naar het gevecht toe met Josh Thomson in de main event van UFC on FOX 9 verzekerde Dana White dat hij zou gaan vechten. Op 11 november werd bekend dat Pettis toch niet zal vechten, hoewel White kort ervoor zei dat “Showtime” dat wel kon. In aanloop naar UFC 167 werd bekend dat het erom zou gaan spannen hoe lang Pettis ‘out’ precies zal zijn. Als hij een operatie moest ondergaan, dan zou het om zes tot zeven maanden gaan. Als er geen operatie plaats zou gaan vinden zou het gaan om zeven tot acht weken.

Als gevolg zal Josh Thomson in zijn tweede gevecht in de UFC sinds zijn comeback vechten tegen Pettis’ vorige tegenstander en de voormalig kampioen, Benson Henderson. “The Punk” won zijn comeback in de UFC van Nate Diaz op UFC on FOX 7 door als eerste vechter Diaz te verslaan via knock-out of TKO. Na een harde trap naar het hoofd en ground-and-pound won hij en maakte hij een flink statement. “The Punk” staat hierdoor vierde op de UFC Rankings.

Benson Henderson verloor op UFC 164 voor het eerst in de UFC. In de main event moest hij in de eerste ronde verbaal aftikken door een armbar van Anthony Pettis. Dit was de tweede keer dat hij verloor “Showtime”, en de derde verliespartij in zijn totale MMA-loopbaan. Hiervoor won hij zijn eerste zeven gevechten in de UFC (allemaal via decision), waaronder vier titelgevechten. De Amerikaan sprak eerder over een mogelijk gevecht met Rafael dos Anjos, omdat die erg logisch leek op dat moment. Henderson staat momenteel op plek 1 in de UFC Rankings.

Striker vs. grappler in featherweight subtop
Jeremy Stephens zal tegen Darren Elkins proberen om een goed vervolg te geven aan zijn laatste overwinning. “Lil’ Heathen” won binnen veertig seconden van Rony “Jason” via knockout-out in Brazilië, een verliespartij die niet lekker zat bij de TUF 1: Brazil-winnaar. Dit was zijn tweede gevecht op 145 pond in de UFC. Darren Elkins won zijn laatste gevecht van Hatsu Hioki waardoor hij rond de top 10 van de Featherweight hangt. “The Damage” is 5-1 als UFC Featherweight met zijn enige verliespartij tegen Chad Mendes.

UFC on FOX 10 zal op 25 januari 2014 plaatsvinden in Chicago. Dit zal in dezelfde arena plaatsvinden als UFC on FOX 6: Johnson vs. Dodson een jaar eerder: The United Center. Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt.