Penn-Siver, Boetsch-Hendricks op 25 juni in Oklahoma City

0
676

BJ Penn krijgt toch nog een gevecht in de Octagon. The Prodigy vecht op 25 juni in Oklahoma City tegen Dennis Siver, meldt UFC Tonight. Johny Hendricks vecht tegen Tim Boetsch, maar het main event is nog onbekend.

Penn maakte afgelopen januari zijn terugkeer in de kooi na tweeënhalf jaar, maar geen geslaagde. De voormalig UFC-kampioen was niet opgewassen tegen Yair Rodriguez, die hem in de tweede ronde versloeg via TKO.

De terugkeer van Penn stond oorspronkelijk zeven maanden eerder gepland op UFC 199 plaatsvinden tegen Siver. De Duitser moest toen afmelden met een onbekende blessure. Sindsdien kwam Siver ook niet meer in actie, waardoor hij in Oklahoma City voor het eerst vecht in twee jaar. Zijn laatste gevecht op 20 juni 2015 tegen Tatsuya Kawajiri was zijn tweede verliespartij op rij.

Penn kwam uiteindelijk ook niet in actie op UFC 199. Wegens het onrechtmatige gebruik van een infuus overtrad hij het anti-dopingbeleid, wat resulteerde in een schorsing van drie maanden.

Thuiswedstrijd voor Hendricks
Johny Hendricks neemt het op tegen Tim Boetsch in zijn tweede UFC-gevecht op middengewicht. Bigg Rigg won zijn debuut op 185 pond tegen Hector Lombard tijdens UFC Fight Night 105 via jurybesluit.

Hendricks vecht voor het eerst sinds 2008 weer in zijn geboortestaat waar hij 33 jaar geleden het levenslicht zag. Voordat de voormalig UFC-weltergewichtkampioen tekende bij WEC, won hij zijn eerste drie profgevechten in Oklahoma. Sindsdien kwam hij daar niet meer in actie.

Boetsch, die in Oklahoma zijn enige MMA-titel won, verloor zijn laatste gevecht. Op UFC 208 was hij kansloos tegen Ronaldo Souza, die hem in de eerste ronde liet afkloppen met een Kimura. Daarvoor won The Barbarian twee gevechten op rij.

Ook aangekondigd is een gevecht tussen TUF 20-deelneemsters Felice Herrig en Justine Kish, de nummers twaalf en vijftien op de UFC-strogewichtranglijst. Josh Stansbury maakt zijn opwachting tegen Jeremy Kimball.