Paulo Costa richt vizier op drie UFC-titels

0
327
Foto: Buda Mendes/Zuffa LLC via Getty Images

Paulo Costa steekt zijn droom niet onder stoelen of banken. The Eraser heeft maar één doel voordat hij de Octagon voorgoed achter zich dichtgooit: UFC-kampioen geweest zijn in drie gewichtsklassen, want de Braziliaan zegt geen plan B te hebben.

In gesprek met het Braziliaanse AG Fight spreekt Costa over zijn toekomstplannen, zijn haalbare gewichtsdivisies en waarom hij geen plan B in zijn agenda heeft staan.

“Mijn carrièreplan is simpel: drie (verschillende) titels winnen en dan met pensioen”, aldus Costa. “Ik kan vechten op welter-, midden- en lichtzwaargewicht. Daarna wil ik me focussen op boksen, nog voor ik 35 jaar word.”

“Wie een plan B heeft, zal nooit plan A of B bereiken. Zodra je een plan B hebt zul je bij de eerstvolgende tegenslag opgeven. Dus wat doe ik? Ik heb gezegd dat ik nooit een plan B zal hebben. Mijn enige plan is plan A.”

Een scheiding van zijn familie kwam als gevolg van zijn ambitie. Een scheiding waar niet aan te ontkomen was wegens het gebrek van een plan B: “Ik had nooit geld om de bus of de trein te nemen, zelfs niet om supplementen te kopen. Ik spendeerde zes maanden weg van huis. Kerstmis, Oud en Nieuw en nog veel meer spendeerde ik zonder mijn familie. Ik had me helemaal geïsoleerd omdat ik geen plan B heb.”

Grote toekomst
Costa wordt gezien als één van de toekomstige gezichten van de UFC. The Eraser is nog altijd ongeslagen met een record van 12-0, waarin hij zijn laatste vier partijen onder de UFC-vlag vocht.

Garreth McLellan, Oluwale Bamgbose, voormalig UFC-kampioen Johny Hendricks en Uriah Hall werden allemaal verslagen via een technische knockout. Tweemaal wist hij er een Performance of the Night uit te slepen.

UFC 230
Costa stond oorspronkelijk gepland om zijn grootste uitdaging tot nu toe te treffen op UFC 230 tegen Yoel Romero.

Romero liet echter weten dat hij nog niet hersteld is van zijn tweede confrontatie met UFC-kampioen Robert Whittaker, waardoor het gevecht van het evenement werd gehaald. Het is nog niet bekend of het gevecht verplaatst wordt of dat Costa een nieuwe tegenstander aangewezen krijgt.