Pat Healy vs. Khabib Nurmagomedov op UFC 165

0
628

Pat Healy 3

Een belangrijk gevecht voor de UFC lightweight divisie is gepland voor UFC 165. Pat Healy en ongeslagen Khabib Nurmagomedov zullen in Toronto elkaar ontmoeten in de octagon. Healy staat op nummer 9 in de UFC Rankings, terwijl Nurmagomedov al vier gevechten in de UFC won.

Healy maakte een succesvolle rentree in de UFC tegen Jim Miller. Hoewel “Bam Bam” de underdog was, liet hij Miller aftikken in de derde ronde met een rear-naked choke. Achteraf werd deze overwinning omgezet in een No Contest doordat er sporen van cannabis ontdekt werden bij Healy. Hierdoor moet nog steeds wachten op zijn eerste overwinning in de UFC. In 2006 maakte Healy zijn debuut op UFC Fight Night 6 toen hij verloor van Anthony Torres. Healy was voor zijn rentree in de UFC de number 1 contender voor de Strikeforce lightweight title. Maar door blessures en de fusie van Strikeforce en de UFC kreeg hij nooit een titelgevecht in de organisatie.

Nurmagomedov is een voormalig kampioen Sambo en nog steeds ongeslagen in zijn professionele loopbaan. In januari 2012 maakte hij winnen zijn debuut tegen Kamal Shalorus. Het gevecht erop versloeg hij Gleison Tibau en zette dit door tegen Thiago Tavares. In zijn laatste overwinning was hij dominant tegen Abel Trujilo en versloeg hij “Killa” via decision. De Rus maakte 21 takedowns, een nieuw record in de UFC. Het vorige record stond op naam van Sean Sherk met 16 takedowns in vijf ronde, terwijl “The Eagle” twee ronde minder nodig had voor zijn 21.

UFC 165 zal op 21 september in de Air Canada Centre in Toronto plaatsvinden. In de main event zullen Jon Jones en Alexander Gustafsson het tegen elkaar opnemen voor de UFC light heavyweight title. In de co-main event nemen Renan Barao en Eddie Wineland het tegen elkaar op voor de interim UFC bantamweight title. De card ziet er nu als volgt uit:

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson
Renan Barao vs. Eddie Wineland

Pat Healy vs. Khabib Nurmagomedov
Myles Jury vs. Mike Ricci

Matt Mitrione vs. Brendan Schaub
Ivan Menjivar vs. Norifumi Yamamoto

Renee Forte vs. John Makdessi
Nandor Guelmino vs. Daniel Omielanczuk

Chris Clements vs. Stephen Thompson
Mark Bocek vs. Michel Prazeres

Mitch Gagnon vs. Dustin Kimura