Palhares vs. Dean Lister op 2013 World Jiu-Jitsu Expo

0
751

Rousimar Palhares 4

Rousimar Palhares zal zijn submission vaardigheden binnenkort weer op de proef stellen. Niet in een MMA-gevecht, maar tegen Dean Lister op de 2013 World Jiu-Jitsu Expo tussen 9 en 10 november. Dit meldt Graciemag, waarna MMAfighting.com dit heeft bevestigd via World Jiu-Jitsu Expo promoter Renzo Gracie. Palhares is momenteel nog geschorst in MMA nadat hij ontslagen werd door de UFC en vier maanden werd geschorst doordat hij een ankle lock te lang vasthield tegen Mike Pierce op UFC Fight Night 29.

Toquinho” ontving veel kritiek nadat hij Mike Pierce te lang in een ankle lock vasthield. De Amerikaan hoeft geen operatie te ondergaan, maar heeft aan de beenklem wel een gescheurde enkelband en een verstuiking in zijn middelste knieband overgehouden. Als gevolg hiervan werd hij ontslagen en heeft hij zijn excuses aangeboden. Vorige week maandag heeft hij zelf ook toegegeven dat hij te lang aan de beenklem vasthield in The MMA Hour.

Renzo Gracie was een van de weinigen die het voor zijn landgenoot opnam. Via Twitter liet hij al weten dat de heksenjacht hem frustreerde aangezien het in de vechtwereld plaatsvindt:

In een interview met Men’s Fitness legt hij dit verder uit. Hierbij zegt hij dat Palhares de mentaliteit heeft van een 12-jarige en dat je hem niet kan beoordelen als een volwassenen persoon.


De tegenstander van Palhares zal de Amerikaanse grappler Dean Lister zijn. Lister vocht voorheen ook in de UFC van april 2005 tot december 2008 (4-2 als middleweight). “The Boogeyman” werd tijdens de ADCC 2013 in het weekend van 19 en 20 oktober tweede in de -99 kilogram divisie. Net zoals zijn aankomende tegenstander staat hij bekend om zijn beenklemmen. Zo won hij al zijn partijen via heel hook voordat Joao Assis hem versloeg in de finale op punten. Ook hielp hij Alan Belcher in voorbereiding op zijn gevecht met “Toquinho” op UFC on FOX 3. Toen won “The Talent” op indrukwekkende wijze door alle pogingen van zijn tegenstander te ontwijken en hem te verslaan via TKO in de eerste ronde.