Overeem verdedigt zijn test op 24 april

24
556

Alistair Overeem geeft niet op. Hoewel hij onlangs positief testte op het gebruik van testosteron, gaat hij toch proberen om zijn partij tegen Junior Dos Santos veilig te stellen. Hij heeft een hoorzitting aangevraagd bij de Nevada State Athletic commissie en die zal op 24 april plaatsvinden.

Na de UFC 146 persconferentie werd er onaangekondigd urine getest en in het plasje van The Reem werd meer testosteron aangetroffen dan 5 volwassen mannen. Hoe Alistair dit gaat verdedigen is me een raadsel. Het zal vast niet aan al die paardenbiefstukjes liggen.

24 COMMENTS

 1. Op het forum van mixfight las ik dat hij als mogelijkheid heeft om te zeggen dat hij om medische redenen testosteron gebruikte, zoals rampage voor zijn gevecht tegen bader.
  is er iemand die weet of dit kan en wat het precies inhoud?
  zou het jammer vinden als de partij niet doorgaat kijk er echt al maanden naar uit.

  • Er zijn een aantal vechters die een medische verklaring hebben om testosteron te gebruiken. Chael Sonnen, Nate Marquardt, Dan Henderson en Rampage Jackson zijn bekende voorbeelden. Maar laten we eerlijk zijn…. die gasten hebben helemaal geen testosteron nodig. Die hebben gewoon een maas in de wet gevonden om legaal doping te gebruiken.

 2. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Overeem geen ‘B sample’ heeft aangevraagd en alleen zijn licentie.
  Dan zou hij met een doktersverklaring misschien wel toegestaan kunnen worden dat hij TRT gebruikt, net zoals bij meerdere vechters het geval is.

  Maargoed ik ben benieuwd naar wat er gebeurd en de reactie van de UFC zal zijn na the hearing.

 3. OOOHHHHH… wat een spanning…. Ik hoop dat ie er mee weg kan komen en dat ie cigano nog ff van z’n titel kan helpen.. Wel jammer dat je van paardenrookvlees niet zo breed wordt….. dan maar weer kip en kalkoenfilet op brood.. pffffff…

 4. het zal wel door gaan danna white heeft namelijk nog niks gezegd en die is meestal de 1e die ze bek open trekt met wat is die dom en wat een lul. het enige wat die zegt is dat frank mir tegen cain door gaat dus denk wel dat ze goede hoop hebben dat het door gaat anders was the reem al lang vervangen denk ik dan weer.

  • Ik ben ook zeer benieuwd, de doktersverklaring zou volgens mij niet werken, omdat dan nog je levels niet zo hoog mogen komen. Dus ik vermoed dat ze Overeem geen licentie geven, anders zou het in mijn ogen heel hypocriet overkomen ook van de UFC.

   Maar hij wordt niet geschorst en kan gewoon een maand of twee als hij weer clean is vechten in een andere staat/land, zolang hij daar dan wel door de dopingtest komt.

   Tenminste als de UFC hem niet ontslaat, wat ze wel niet zullen doen aangezien Overeem makkelijk te promoten is en nu al voor veel payperview buys zorgt.

 5. kom op mensen niet zo naief we weten allemaal dat roids gebruiken goeie parijen opleverd we moeten naar de next level om te kunnen leveren dat wil dana white toch ook anders liggen de cijfers hem in de weg. alles is toch op de commersie gericht dat moet die athletic commission zich ook realiseren want dan gaat alles op de schop. gewoon de top laten werken en mogen herstellen,gedogen en controlle helpt beter dan verbieden.

 6. Als de ‘Nevada State Athletic Commission’ de 24ste geen licentie geven aan Overeem, betekend dat hij 12 maanden lang geen nieuwe licentie kan aanvragen bij de NSAC, dus dat zou hetzelfde zijnals een schorsing van 1 jaar.

  Weet iemand hoe dit precies zit, kan hij dan nog wel gewoon een licentie aanvragen in een andere staat zoals Florida ofzo? (lijkt me van wel maar geen idee hoe dat in elkaar zit tussen de staten in Amerika, of ze naar elkaar kijken etc.)

  • Ja dat is het hypocriete van de USA. Nevada en nog 2 of 3 andere staten hanteren de maximale T/E ratio van 6:1. Echter bijvoorbeeld in Texas kan ie zo een licentie krijgen.
   Ik ben benieuwd welke argument Overeem aanvoert de 24e. TRT ( testosterone replacement therapy ) kan een reden zijn voor iemand om testosteron voorgeschreven te krijgen door een arts. Maar als hij dit argument wil gebruiken zal als tegenargument worden gevraagd waarom hij dit niet direct gemeld heeft toen hij zijnn urinestaal af gaf. Dat had namelijk Chael Sonnen ook gedaan. Die meldde meteen dat hij al wist dat ze een verhoogde T/E ratio zouden vinden. Ook een kutsmoes natuurlijk maar komt in ieder geval wel wat geloofwaardiger over dan wanneer je een aantal weken wacht met je TRT te melden.
   Bovendien wordt door een arts met TRT meestal door middel van een door de huid opneembare testosteron gel je te lage testosteron opgewaardeerd naar het niveau dat medisch gezien als normaal en gezond voor je leeftijd. Er wordt voor de gel gekozen omdat je op die manier dagelijks en geleidelijk je testosteron spiegel verhoogt….zoals dat van nature ook gaat. Injecteerbare testosteron heeft als nadeel dat het grote pieken en dalen in het bloed teweeg brengt omdat het een olie is die veel langzamer vanuit de injectieplaats in de spier opgenomen wordt. Een arts zal met TRT dus nooit streven naar een T/E ratio van 14:1 omdat daar medisch gezien geen enkele reden voor is.

   Een andere mogelijkheid is dat iemand met zijn voeding of supplementen geknoeid heeft om het gevecht te sabboteren…….ja echt…..het zou niet de eerste keer zijn dat een atleet op die manier genaaid wordt. Maar het wordt waarschijnlijk honend weg gewuifd…..en al helemaal als je er pas na een aantal weken mee aan komt zetten.
   Hoe graag ik als echte Overeem fan wil dat het gevecht doorgaat…..het zal niet meevallen de NSAC te overtuigen. Vooral omdat er al jaren gespeculeerd wordt over Overeem vanwege zijn massa en lage vet%.
   Het is erg spannend in ieder geval. Het zal mijns inziens aan 3 dingen liggen wat de uiteindelijke beslissing wordt
   1 : Overeems Verklaring
   2 : Welk belang het zwaarts weegt. Het morele / gezondheids en fairness aspect
   OF het financieel belang.
   3 : Willen ze een voorbeeld stellen en gebruiken ze daar liever Overeem als
   nieuwkomer en toch al reeds lange tijd verdachte voor.

   In geval het financiele aspect de doorslag geeft zou het mogelijk zijn voor een creative oplossing dat in het midden ligt te kiezen en een licentie onder specifieke voorwaarden af te geven. Dat zou dan bv in kunnen houden dat Overeem een week voor de fight getest wordt zoals toen voor de Lesnar fight. En dan een aantal onaangekondigde tests na de wedstrijd.

   Ik hoop dat die hypocriete Amerikanen zwichten voor het geld zoals ze altijd doen. Ik wil gewoon spectaculaire gevechten zien.
   Mij interesseert het geen ene moer of Overeem of wie dan ook wat gebruikt…..het is al een halve eeuw zo verweven in alle takken van topsport dat het niet meer weg te denken is.