Overeem ontslagen door Strikeforce!

4
1097

Als we Inside MMA moeten geloven, de show met Bas Rutten, is Strikeforce zwaargewicht kampioen Alistair Overeem ontslagen door Strikeforce. Dit zou komen doordat Overeem niet zou kunnen vechten op 10 september in de Strikeforce Heavyweight tournament, waar hij al eerder is uitgegooid. Hiermee waren de bedreigingen, waar Overeem het eerder over had in the MMA hour, dus ook beloftes en is hij dus ontslagen.

Overeem wilde pas in oktober pas in actie te komen, en werd daardoor dus uit het toernooi gegooid. Wat waarschijnlijk ook meespeelt bij deze beslissing is dat Overeem flirtte met boksen, en omdat hij het woord bij de daad voegde door een gevecht te plannen voor oktober, buiten Zuffa. Overeem’s volgende gevecht zal op het United Glory event zijn in Moskou, zijn tegenstander is nog niet bekend. Inside MMA vertelt dat er nog meer redenen zijn voor deze beslissing:

Er zijn dus verschillende redenen waarom ‘The Reem’ ontslagen zou kunnen zijn. Overeem zelf heeft nog geen reactie gegeven.

4 COMMENTS

  1. Denk het niet, aangezien strikeforce onderdeel is van Zuffa, lijkt het me onwaarschijnlijk dat hij dan ineens bij UFC mag komen (dit zou namelijk een stap omhoog zijn dan een straf voor overeem).
    maar erg vervelend dit nieuws, dat betekend dan dat we kunnne fluiten naar een eventuele champion vs champion match tussen Overeem en Valesquez (of JDS).
    Beter gaat de k-1 toernooi nog wel door!

  2. Voorspelbaar maar erg jammer. Had toch altijd het idee dat overeem zich meer op k1 wilt richten. Best klote. K1 vind ik een stuk minder leuk. Ach laat overeem zijn ding maar doen. Ben wel benieuwd wie nu de nieuwe champ wordt.