Overeem in oktober weer in actie

7
1189

Overeem gaf het al aan in zijn interview met Ariel Helwani in The MMA Hour: In oktober komt hij weer in actie. En dit keer zal het niet zijn onder Zuffa, maar het opkomende United Glory event in Moskou. Tegen wie is nog niet bekend, maar wel bekend is dat het om een MMA partij zal gaan. Dana White zou hem een andere partij geven onder de Zuffa vlag, maar Overeem heeft dus andere plannen en komt naar het United Glory event in oktober.

In tegenstelling tot de UFC, heeft Strikeforce geen regeling dat een vechter alleen op events van hun eigen organisatie vecht. Zo probeerde Nick Diaz, na zijn gevecht met Paul Daley, een boksmatch te organiseren met Jeff Lacy. De contracten lagen zelfs al klaar totdat de UFC Diaz het gevecht met George St. Pierre bood.

Wat opvallend is, is dat Sergei Kharitonov, deelnemer in hetzelfde tournooi waar Overeem uit verwijderd is, ook op het event zal verschijnen. Dit terwijl hij op 10 september zijn opwachting zal maken tegen Josh Barnett om te bepalen wie in de finale zal staan tegen Antonio ‘Big Foot’ Silva of, de vervanger van Overeem, olympisch worstelaar Daniel Cormier.

Uit de poster kunnen we ook afleiden dat naast, Overeem en Kharitonov, Siyar Bahadurzada en Dion Staring ook op het event zullen verschijnen:


Klik voor groter.

7 COMMENTS

  1. Ben niet echt positief gestemd hierover. Zie Overeem liever door gaan in de HW tournament. Beetje vreemd, in september niet kunnen maar in oktober opeens weer wel. Er lijkt wel een luchtje aan te zitten. zou hij dan toch bang zijn te gaan verliezen tegen Silva? Merkwaardig!

    • er zit natuurlijk wel 4 weken tussen, en zoals alistair al aangaf is hij herstellende van een aantal kleine blessures waaronder een gebroken teen.

      daarbij komt dat het strikeforce HW tournamnt in eerste instantie in oktober zou plaatsvinden en daar had alistair ook op gerekend. nu kwam zuffa ineens met het idee om het met 4 weken naar voren te halen…. ik zou mij ook niet op deze manier onder druk laten zetten.. Alistair geeft ook gewoon aan dat hij in september er nog niet klaar voor kan zijn..

  2. Hmmmm, ondanks dat het me te gek lijkt alistair weer te zien vechten, vindt ik dit maar een matig idee, behalve dat hij waarschijnlijk een te zwakke tegenstander (alistair blijft een top ten heavyweight) voor z’n neus krijgt, denk ik dat Zuffa niet zo heel blij gaat zijn met deze aktie, ik zie het best gebeuren dat Alistair mischien uit strikeforce wordt gekicked, en dat hij net als andere vechters bij een veel lagere organisatie gaat vechten.